0
Tenis

KAKAV ŠOK ZA TENISKI SVET: Druga teniserka sveta se povukla sa Rolan Garosa, a razlog za njenu odluku iznenadio je mnoge!

Objavljeno: 31.05.21 u 22:42

(Ne)očekivana reakcija…

Druga teniserka sveta Naomi Osaka povukla se sa Rolan Garosa nakon samo dva dana, a svoju odluku je saopštila na društvenim mrežama.

Nakon što je Osaka pre početka turnira objavila da se neće obraćati javnosti u toku turnira, nije se pojavila na konferenciji nakon prvog meča, što je žestoko kažnjeno od strane organizatora s 15 hiljada dolara. Kao razlog ovakve odluke ona je istakla da je to zbog nerazumevanja i mentalnog zdravlj i da zbog toga neće dolaziti na zvanične konferencije u Parizu.

FOTO: Twitter

Osvajačica četiri grend slema i najplaćenija sportistkinja današnjice sada je poručila da se povlači sa Otvorenog prvenstva Francuske, a tako je pokrenula lavinu reakcija koje su pretežno bile negativne.

– Najbolja stvar za turnir, ostale igrače i mene samu je to što se povlačim kako bi se svi vratili fokusirani na tenis koji se odvija u Parizu, napisala je Osaka.

Posle svega se javila i njena starija sestra Meri, koja je pokušala da stane u njenu zaštitu, ali to nije pomoglo, a Naomi je izdala saopštenje u kom je detaljno obrazložila svoj stav.

– Istina je da sam patila od dugih perioda depresije posle Ju-Es opena 2018. godine i da sam se veoma teško nosila sa tim. Svi koji me poznaju znaju da sam introvertna i na turnirima često mogu da me vide sa slušalicama u ušima kako bih suzbila tu društvenu anksioznost. Teniski mediji su uvek bili dobri prema meni, želim da se izvinim svima, posebno onim kul novinarima koje sam možda povredila. Po prirodi nisam javni govornik i imam ogromne napade anksioznosti pre nego što treba da se obratim svetskim medijima, poručila je je Osaka.

Podsetimo, Osaka je u drugom kolu turnira u Parizu trebalo da se sastane sa Rumunkom Anom Bogdan, a u prvom je lako savladala Patrišu Mariju Tig s 2:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter