0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

DORTMUND IMA NOVOG GOLMANA: Stigao kao zamena za Burkija!

Objavljeno: 31.05.21 u 18:19

Borusija iz Dormunda dovela prvo pojačanje za narednu sezonu.

Danas je predstavljen golman Gregor Kobela kao novi član tima. Švajcarski reprezentativac stigao je iz Štutgarta u transferu teškom 15.000.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor po kom bi trebalo da zarađuje oko 3.500.000 po sezoni.

On bi među stativama trebalo da zameni zemljaka Romana Burkija koji je podbacio ove sezone i branio ispod očekivanja.

Kobel je ponikao u Grashopersu iz kojeg je kao 16-godišnjak stigao u Hofenhajm. Šest godina je bio član Hofa ali je za njih branio na samoj jednoj bundesligaškoj utakmici. Slali su ga na pozajmice u Auzburg i Štutgart koji ga je otkupio prošlog leta.

Prethodne sezone ostavio je odličan utisak i bio je među osam golmana sa najboljim procentima. Pet puta je uspeo da sačuva mrežu, a odbranio je i dva penala. Dovoljno da natera čelinike Dortmunda da ga dovedu.

Štutgart će morati da pronađe njegovu zamenu, a to će verovatno biti Florijan Miler iz Majnca sa kojim je Štutgart u odmaklim pregovorima, a minulu sezonu je proveo na pozajmici u Frajburgu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter