2
Domaći fudbal

Foto: Arena TV screenshot

VAR STIŽE U SRBIJU: Pogledajte kako će funcionisati srpski VAR! (VIDEO)

Objavljeno: 30.05.21 u 10:37

VAR od sledeće sezone i u Superligi.

Odavno već traje obuka sudija za korišćenje VAR tehnologije, a poznato je da će se VAR soba nalaziti u prostorijama FSS u Staroj Pazovi.

Sudijski ekspert Igor Radojičić je gostujući na TV Arena Sport pojasnio da će postojati četiri kontrolne sobe i da će najviše četiri meča Superlige moći da se igraju u istom terminu.

Na videu se mogu videti i snimci iz VAR soba a prikazano je i kako se ta tehnologija testira. Pomogli su igrači iz mlađih selekcija kod simulacija spornih situacija kao što je ofsajd ili faul,a onda bi sledila provera situacije kao što je slučaj u Premijer ligi,Seriji A,…


Ukupno će biti postavljeno sedam kamera, a pojedine služe da bi se videlo da li se igralo rukom ili je igrač bio u nedozvoljenoj poziciji.

U toku je instalacija VAR tehnologije na stadionima učesnika Superlige, a zbog loše infrastrukture na nekim od njih je moralo da dođe i do postavljanja platformi za kamere koje će se koristiti kako bi sistem mogao da funkcioniše.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter