0
Auto Moto

FOTO: MOTO GP

TRAGEDIJA, PREMINUO MLADI MOTOCIKLISTA: Povredio se na subotnjem treningu, svi su se nadali da će se oporaviti, ali…

Objavljeno: 30.05.21 u 12:49

Tužne vesti, nije još ni 20 napunio…

Mladi švajcarski motociklista Džejson Dupaskje preminuo je od posledica povreda koje je doživeo tokom kvalifikacija za za Veliku nagradu Italije. Kvalifikacije su se održale u subotu, a on je učestvovao u jednom stravičnom sudaru.

Mladi Dupaskje koji je 9. jula trebao da napuni 20 godina, bio je umešan u tešku nesreću. U njoj su učestvovali Ajumu Sasaki i Džeremi Alkoba.

Serhio Garsija je omeo Švajcarca koji je pao sa motora, nakon čega su u njega udarili Sasaki i Alkoba. Lekarska ekipa je munjevito reagovala, ukazala mu je pomoć na stazi, a potom je prebačen helikopterom u bolnicu u Firenci. Doktori su ga operisali preko noći, ali je nažalost danas podlegao povredama.

Džejson je u prvih pet trka svoje druge sezone oduševio sve ljubitelje ovog sporta. Sakupio je 27 bodova i tako zauzeo 10. mesto u generalnom plasmanu. Pre samo nekoliko nedelja na Velikoj nagradi Španije ostvario je svoj najbolji rezultat zauzevši 7. mesto.

Njegov tim Pristel Gran Pri je momentalno odlučio da se povuče sa trke. Ova tragedija je prva u SVetskom šampionatu nakon 5 godina i momennta kada je 2016. godine život izgubio Luis Salom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter