2
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

STIŽE REGULARNIJE PRVENSTVO, ILI IPAK NE: Šta da radimo sa samo 4 VAR sobe u poslednjem kolu koje odlučuje opstanak u ligi!?

Objavljeno: 30.05.21 u 12:37

Nova tehnologija dolazi na naše stadione.

Poslednjih meseci u fokusu fudbalske javnosti je dosta sumnjiva borba za opstanak u Superligi Srbije. Ipak, pojedinci najavljuju kako će dolazak VAR tehnologije sve dileme otkloniti i da više nikada nećemo sumnjati u regularnost takmičenja.

Danas je stigla vest da će u Srbiji postojati 4 VAR sobe, što znači da će identično toliko utakmica moći da se igra u istom terminu. Kako ćemo onda regulisati poslednje kolo u kom bi svi mečevi trebali da se igraju u isto vreme?

Dakle, ako se 5 timova bori za opstanak u ligi i svi svoje utakmice poslednjeg kola igraju protiv ekipa iz gornjeg dela tabele, na jednom meču neće moći da se koristi VAR tehnologija. Takođe, u fokusu ne mora da bude samo opstanak.

Slična situacija, možda čak i gora, bi se desila u borbi za mesto u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje. Iako je dolazak VAR-a u startu definitivno poboljšanje kvaliteta suđenja, u Srbiji će se i dalje sumnjati u regularnost.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter