1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA League/Dragana Stjepanovic

‘ISKASAPILI SU NAS PROTIV BUDUĆNOSTI’: Iz još jednog kluba grme zbog suđenja ‘u korist’ Podgoričana – ‘Nisu oni glavni u ligi’

Objavljeno: 30.05.21 u 21:54

Zanimljiv kraj imala je ABA liga, koji je očigledno dobio i produžetak…

Crvena zvezda je ukupnim rezultatom u seriji od 3:2 savladala Budućnost i postala šampion, crveno-beli su imali zamerke na račun suđenja u Podgorici.

I nisu jedini, nešto slično je sada izjavio i prvi čovek Mornara iz Bara, Đorđije Pavićević. On je istakao da je svesno ćutao za vreme i posle serije Budućnost – Mornar (2:0) u polufinalu, da je sačekao da plej-of završi, pa da onda kaže sve što ima.

– Zbog mira u kući, kako se to kod nas kaže, zatim rukovodećih ljudi ABA llige koji su krenuli da rade dobar posao kako bi liga bila onakva kakvu svi želimo i želje da ničim ne natrunim finalnu seriju plej-ofa, nisam hteo da reagujem poslije naših utakmica protiv Budućnosti. Sada mogu, hladne glave, da otvorim dušu, rekao je Pavićević za klupski sajt.

On je veoma ljut na rad arbitara u plej-of seriji protiv Budućnosti, u kojoj su Podgoričani izborili plasman u finale u dve utakmice.

– Budite sigurni da više nikad neću dozvoliti da nam sudije određuju domete u ABA ligi i postavljaju granice dokle je dovoljno da se Mornar prostre. U prvom meču plej-ofa u Podgorici sudijska trojka Javor, Oberknežević i Jovčić nas je ‘iskasapila’. U jednom momentu u trećoj četvrtini odnos ličnih grešaka bio je 10 prema 26! To je i logično jer je svima poznato da smo mi ekipa koja svoju igru bazira na tvrdoj odbrani. Nismo pravili napadačku nego odbrambenu ekipu, sa željom da pobeđujemo čvrstom odbranom, nikako napadom. U rovovskoj borbi je budućnost košarke, a ne u atraktivnim potezima i poenima. Naravno, ironičan sam.

FOTO: Mornar/Media Pro

On je kritikovao i sudije koje su delile pravdu na drugom meču u Baru.

– Drugi meč u Baru razlikuje se od svih odigranih u ovogodišnjem plej-ofu. To je jedina utakmica u kojem je sudijska trojka, bolje reći dvojka, zaštitila gostujuću ekipu tako da domaća nije bila u mogućnosti da odigra kako zna i eventualno izbori majstoricu. Odlučili su da sude ravnopravno, na štetu domaćina – paradoksalna formulacija ali je tako bilo. Prvi i jedini put u ovom plej-ofu. I o ovoj utakmici odnos faulova dovoljno govori. Da ne budem pogrešno shvaćen – ničim ne umanjujem pobedu Budućnosti, ali da smo imali korektno suđenje i ta utakmica bi, kao i sve ostale ove sezone između dva naša kluba, bila do kraja neizvesna, to je sigurno.

Čelnik crnogorskog kluba rekao je da će arbitri ‘morati da shvate da nisu najvažniji’.

– Sudije jedine u ABA ligi, pored njenog rukovodstva i zaposlenih u administraciji, dobijaju novac za svoj posao, a mi moramo, kako znamo, da nabavljamo novac kako bismo održali klub u ligi i na željenom nivou. Sudije će morati, napokon, da shvate da oni nisu glavni u ABA ligi. Svim srcem ću nastojati da ih svedem na mesto koje im pripada, važno mesto, u svakom slučaju, ali daleko od toga da je glavno. Nećemo odstupiti od našeg principa da se svi u Baru komotno osećaju, kao kod kuće, od gostujućih igrača, stručnog štaba i rukovodstva, do sudija. Sve smo ih dočekivali gospodski i dobronamerno. I bez bilo kakvih ekscesa. Lako bismo mogli da stvorimo drugačiji ambijent koji bi mogao da utiče na svest sudija kako da sude u Baru, ali nam ne pada na pamet da to radimo. Želimo ABA ligu kojom ćemo se svi dičiti. Sva ova moja priča je u funkciji, kao i u slučaju Pulena, da zaštitim Mornar. Na to me obavezuje to što sam predsednik kluba sa tradicijom, čiji imidž korektnosti na svim poljima, godinama mukotrpno gradimo, zaključio je Pavićević.

0
0

1 Komentara

  1. Niko ne pominje sudjenje u korist Crvjene Zvijezde protiv Igokee i Cedevita Olimpije, u regularnom dijelu takmicenja… Mislim da je srpski klub centar svijega stetnog po kosarku.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter