0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

GVARDIOLA NAKON PORAZA U FINALU: „Čelsi je zaista dobar tim, bilo je tesno“

Objavljeno: 30.05.21 u 11:08

Pep Gvardiola doživeo je još jedan neuspeh u Ligi šampiona sa Mančester sitijem.

Pep Gvardiola ponovo nije uspeo da donese trofej Lige šampiona u plavi deo Mančestera. Decenija je proša otkako je španski stručnjak poslednji put podigao pehar u najelitnijem evropskom takmičenju. Otkako je stigao u Mančester, prošlo je pet godina a Gvardiola je i dalje bez trofeja zbog kog su ga šeici i angažovali.

Ove sezone su bili najbliži tom podvigu. Stigli su do finala, važili za favorite, igrali najbolji fudbal u Evropi, ali ponovo nisu uspeli. Čelsi je bio bolji rival u finalu,iskoristio je svoje šanse i došao do drugog pehara u poslednjih 10 godina. Ipak, uprkos bolnom porazu španski stručnjak je sezonu iza sebe nazvao uspešnom.

„Voleo bih da kažem da je to bila izuzetna sezona za nas. San je biti ovde, nažalost, nismo mogli da pobedimo. Za mnoge od nas u klubu ovo je prvi put da smo ovde. Imam veliko poštovanje za igrače, dali su sve, ali vratićemo se jači. Želim da im čestitam na izvanrednoj sezoni“, rekao je Gvardiola.

Zadovoljan je bio Pep onim što je njegov tim prikazao, iako objektivno Mančester siti za 97 minuta fudbala nije imao ozbiljniju priliku.

„Način na koji smo igrali, pokušavali da ih srušimo u drugom poluvremenu. Čelsi je zaista dobar tim, bilo je tesno. Zaslužili smo da postignemo gol u drugom poluvremenu. Odigrali smo zaista dobro finale. Pokazali smo hrabrost, igrači su sve učinili. Borili smo se sa dugim i drugim loptama. U tom trenutku vam trebaju inspiracija i kvalitet, bilo je tri ili četiri trenutka u kojima smo bili blizu, ali nismo uspeli. Vratićemo se jači u budućnosti.“

A sada sledi odmor za fudbalere Mančestera.

„Dolazak ovde bio je zaista dobar. Celu sezonu smo se takmičili neverovatno dobro. Idemo kući, napravićemo pauzu dve nedelje i onda ćemo odlučiti sa klubom šta je najbolje za naredne godine. Sada želim da se vratim kući i budem sa porodicom koju nisam dugo video, da napravim pauzu i počnem da radim na tome kako da pristupim sledećoj sezoni“, zaključio je Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter