0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

BAJKOVITA PRIČA ČELSIJEVOG GOLMANA: Hteo da se zaposli u tržnom centru, a sada je šampion Evrope!

Objavljeno: 30.05.21 u 10:11

Zanimljiva priča Čelsijevog čuvara mreže.

Nakon finalne utakmice u Portu u istoriju Lige šampiona upisao se golman Čelsija Eduard Mendi. On je i sinoć uspeo da sačuva mrežu i tako izjednači rekord Santijaga Kanjizaresa iz sezone 2000/2001 i Kejlora Navasa u sezoni 2015/2016 sa devet mečeva bez primljenog pogotka.

Golove je  primao samo od bivših saigrača iz Rena u grupnoj fazi, a u nokaut fazi jedini su put do gola uspeli da pronađu Porto i Real. Mendi je postao prvi afrički golman koji je osvojio Ligu šampiona.

Pre sedam godina Mendi je napustio redove francuskog niželigaša Šerbura i godinu dana je bio bez angažmana. Tražio je posao i pokušao da se zaposli u tržnom centru, a u jednom trenutku je razmišljao da odustane od fudbala. Ipak, njegovu odluku menja prilika u B timu Marseja gde su ga zapazili skauti Rena i doveli ga u svoje redove, a nakon dobrih partija u redovima fracuskog kluba Čelsi je odlučio da izdvojio 24 miliona za njegov potpis. Mendi je novac uložen u njegovo dovođenje opravdao već u prvoj sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter