0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

ZVEZDA JE POSTALA ŠAMPION EVROPE PRE 30 GODINA: Piksi se priseća finala i objašnjava zašto on nije šutirao penal!

Objavljeno: 29.05.21 u 09:47

Nije bio u dobrim odnosima sa trenerom.

Pre tačno 30 godina, Crvena zvezda je ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba. Osvojen je Kup evropskih Šampiona pobedom nad Marsejom u finalu i to nakon penala. Povodom ovog jubileja, finala se prisetio i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je otkrio neke neverovatne detalje.

Piksi je u igru ušao tek u 112. minutu, ali daleko od toga da u poslednjih 8 minuta nije bio opasan po gol. Stojković ističe da je imao određenih sukoba sa trenerom, a da je tokom finala samo čekao momenat da uđe u igru.

Kad je bilo poluvreme, mene zovu u svlačionici da se skinem i ulazim. Ja odlazim u svlačionicu, počinjem da se skidam i pripremam i čekam njega da mi kaže zagrevaj se i spremaj se, da mi da instrukcije. Međutim, ništa se ne dešava. Igrači za to vreme kažu ajde požuri, požuri. Ljudi, on mora da kaže, ne vi. Međutim, čovek je bio totalno u nokdaunu nekom. Šta je pričao nemam pojma, uglavnom, nije mi rekao da se skinem i da uđem u igru. Ja nisam želeo preko njegove volje i preko tog nekog momenta gde je on totalno izgubljen, da ja skačem ispred njega i kažem e ja sam spreman i šta sad, a da me on gleda i kaže ja to nisam rekao, rekao je Piksi a potom dodao:

Vraćam se ja na klupu, ovi svi ostali lude, uključujući generalnog sekretara koji je bio tu Žan Pjer Bernes, kaže ne mogu da verujem šta je ovo. Ja kažem ljudi, ja na silu neću da ulazim, sedam na klupu. Kažu mi Piksi, ajde zagrevaj se. Ja krećem da se zagrevam, gore-dole, gore-dole, vidim da od toga nema ništa. Kažu mi kasnije da su Zvezdini navijači sa tribina, Delije, da su skandirali moje ime, to su mi rekli, a ja to nisam čuo. Ja se vraćam do klupe, podižem nogu na klupu, naslanjam se i nastavljam da gledam utakmicu. Od Tigane, Filip Verkris, ma svi igrači koji su bili tu, vuku me za ruku i kažu ulazi, ulazi. Ja kažem, ljudi, mora on da me zove, jeste vi normalni.

U 112. minutu je konačno ušao u igru, bio je opasan po Zvezdin gol, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Stigli su penali i Gutals mu je rekao da on treba da šutira, što je Piksi odbio.

Dolaze penali, on prilazi meni, govorim za trenera. Prilazi i kaže ti šutiraš penal. Kažem ja ne šutiram. Kaže, ne, ne, ti si odličan tehničar, kao da je to bitno za penal da si mnogo dobar tehničar. Odličan si tehničar i svež si igrač, nisi umoran. Kažem mu niste me razumeli, ne šutiram ja penal, sad šutirate vi. I tu dođe do jednog sa moje strane izliva nezadovoljstva. Sećam se da je Franc Bekembauer, kada je video to, stao između nas. Uhvatio me za dres ovako i počeo da me gura i rekao sad je gotovo, gotovo, ne treba ništa. Rekoh ja da šutiram penal sad, neka šutira on. Ja tako odlazim praktično i ovo drugo ostalo znate, zaključio je Piksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter