0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

TADA SE NEBO OTVORILO: Crvena zvezda obeležila trideset godina od evropske titule! (VIDEO)

Objavljeno: 29.05.21 u 13:59

Prošlo je tačno 30 godina od kada je Crvena zvezda svoje ime upisala u istoriju evropskog fudbala, od kada je pokorila Evropu i dala svima povod za bezgraničnu radost.

Tim povodom je održan koktel gde su brojne legende kluba evocirale uspomene na sjajan uspeh Zvezdine generacije iz 1991. godine.

Crvena zvezda se tada upisala na pehar Lige šampiona, u istoriju evropskog fudbala i ušla u red onih koji su fudbalski besmrtni.

FOTO: FK Crvena zvezda

Veliki broj proslavljenih Zvezdinih asova, predstavnika medija i gostiju, mogao je da još jednom uživo vidi „ušati“ pehar, i podseti se puta Zvezdine zlatne generacije koji je vodio preko Švajcarske, Škotske, dve Nemačke, a slavno se završio u Italiji, u Bariju. Samo naizgled završio, jer je to bio početak jednog novog puta kojim su čast da pođu imali samo velikani, a među njima i naša Crvena zvezda.

FOTO: HotSport

U promenoaru na zapadnoj tribini našeg stadiona obeležena je godišnjica ovog velikog uspeha. Najpre su se okupljenima obratili predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović, počasni predsednik Dragan Džajić, kapiten tima Stevan Stojanović, a putem video linka iz Vijetnama poruku je poslao i šef stručnog štaba Ljupko Petrović.

FOTO: FK Crvena zvezda

Čitava proslava bila je veličanstvena, sjajno organizovana i sve je bilo onako kako dolikuje ovom nezaboravnom uspehu.

Ponos i sreća na licima Zvezdinih asova, proslavljenih tvoraca tog uspeha, podsećanje na slavne trenutke crveno-belih.

FOTO: FK Crvena zvezda

Prikazan je kratki dokumentarni film u kome je Crvena zvezda okupila sve igrače iz te slavne generacije, u kome je prikazano kako oni izgledaju danas i gde žive i rade, kao i dres koji su potpisali svi fudbaleri iz tog sastava, a koji će biti doniran u humanitarne svrhe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter