0
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

SVE JE GOTOVO: Čelsi je šampion Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 29.05.21 u 22:59

Gvardiola i Siti ponovo bez trofeja!

U subotu od 21:00h na stadionu ‘Dragao’ u Portu pred 16 500 navijača  je odigrano veliko finale Lige šampiona. Čelsi je rezultatom 1:0 savladao Mančester Siti i tako po drugi put u istoriji postao šampion Evrope.

Obe ekipe su od samog starta pružile svoj maksimum! Duel dva kluba iz Premijer lige Engleske obeležila je velika borba. Niko nije čuvao snagu i ritam utakmice je bio fenomenalan. Šanse su se nizale na obe strane, a defanzivci su bili na vrhuncu zadatka.

Izabranici Tomasa Tuhela i Pepa Gvardiole su zaista bili dostojni ovako velike utakmice.

Čelsi je opasno zapretio preko Tima Vernera u 14. minutu meča. Nakon sjajnog prodora po levoj strani, lopta je stigla do Nemca koji je šutirao pravo u Edersona. Plavci iz Londona su malo kasnije zapretili i preko Kantea, ali taj pokušaj nije bio dovoljno ozbiljan da bi značajnije ugrozio gol Mančester Sitija.

Na drugoj strani se istakao Fil Foden. Mladi fudbaler je u dva navrata pripretio defanzivi Čelsija, a Voker je pravio velike probleme po desnoj strani terena.

Tiago Silva je zbog povrede morao da napusti igru u finišu prvog poluvremena.

Čilvel je proigrao Maunta koji je poslao sjajnu loptu u prostor. Mladi Kai Haverc je bio brži i spretniji od čuvara mreže Sitija, sklonio je loptu u stranu i na lak način zatresao mrežu ekipe sa stadiona ‘Etihad’. Igrao se 44. minut kada je Čelsi stigao do prednosti.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI IMIDŽ ČUVENOG NAPADAČA: Da li ga prepoznajete? (FOTO) (VIDEO)

Siti je u nastavku igre krenuo znatno agresivnije. Ekipa koju sa klupe predvodi legendarni Pep Gvardiola je bila bolji rival na terenu. Tim iz Mančestera je kontrolisao igru, dok se Čelsi fokusirao na defanzivu i igru iz tranzicije.

Ritam utakmice je značajno oslabio u odnosu na prvi deo igre.

U 57. minutu je došlo do duela između Kevina de Brujnea i Antonija Ridigera. Reprezentativac Belgije je ‘izvukao deblji kraj’ i zbog povrede je morao da napusti igru. Brazilac Gabriječ Žezus je zamenio kapitena Mančester Sitija.

Ekipa sa stadiona ‘Etihad’ je imala veći posed lopte, ali nije bilo konkretnih prilika u Portu sve do 73. minuta.

Čelsi je ponovo zapretio iz kontra napada. Haverc je sjajno trčao,a zatim na odličan način uposlio prvog Amerikanca u finalu Lige šampiona. Kristijan Pulišić je stigao do lopte, ali je zatim propustio veliku priliku.

Građani su nastavili da kontrolišu posed i kruže oko kaznenog prostora Čelsija. Izabranicima Pepa Gvardiole je nedostajao završni pas tokom cele utakmice.

Siti je priliku za izjednačenje i odlazak u produžetke propustio u samom finišu meča. U sedmom minuta sudijske nadokande lopta je prošla malo iznad gola. Mendi je samo posmatrao njenu putanju.

Bila je to poslednja šansa na meču!

Čelsi je prvak Evrope!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter