2
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

KRAJ JEDNE ERE: Partizan ne želi da ponudi novi ugovor Stojkoviću?!

Objavljeno: 29.05.21 u 18:57

Kako stvari stoje, crno-beli ne planiraju da produže ugovor Stojkovićem.

Iskusnom golmanu saradnja sa Partizanom ističe poslednjeg dana kalendarske godine, a iz Humske stiže informacija da posle toga sledi rastanak. Klub je u potrazi za pojačanjima na skoro svakoj poziciji na terenu, a verovatno će morati u potragu i za novim golmanom. Stojković je branio na samo 21 meču ove sezone što je dosta manje u odnosu na prethodnu sezonu kada je među stative stao 40 puta.

Razlog za ovakvu odluku jeste to što će golman ove godine napuniti 38. godina i pitanje je koliko još može da brani na vrhunskom nivou. Na pojedinim mečevima branio je mladi Aleksandar Popović koji je predstavljao „bonus“ za tim Partizana.

Kada se vratio među crno-bele 2017. pokazao je da je na vrhunskom nivou, branio je odlično i podigao sebi samopuzdanje do maksimuma a te partije su mu donele ugovor do završetka 2021. Sada, njegove partije nisu na nivou na kojem su bile pre četiri godine i da to i javnost uočava. Posebno je za oko navijačima zapala reakcija iskusnog Stojkovića nakon provokacije skoro duplo mlađeg Krstovića. Tim potezom je poremetio svoj tim i omogućio rivalu da dođe i do drugog trofeja u sezoni.

Ipak, moguće je da se u upravi Partizana predomisle i ponude Stojkoviću novi ugovor, ta opcija nikako nije isklučena i ukoliko iskusni čuvar mreže podigne nivo igara vrlo lako može produžiti svoj mandat u Humskoj.

Stojkoviću je ovo drugi mandat u Partizanu. Prvi, od avgusta 2010. do januara 2014, obeležio je učešćem u osvajanju tri prvenstva i jednog kupa, drugi pamti po dva pehara kupa i dva plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Upitno je u kom smeru će se kretati karijera Stojkovića ukoliko ne nastavi saradnju sa crno-belima, da li će tražiti novi klub ili će okačiti kopačke o klin.

0
0

2 Komentara

    • On je ipak legenda našeg fudbala. Ne znam dokle će braniti. Zadužio je i reprezentaciju i Partizan i Zvezdu. Sva ostala razmišljanja su navijačka, poznavaoci fudbala ga gledaju kao vrhunskog sportistu koji će se pamtiti. U penziju treba da ode kao golman koji je godinama bio vrhunski sportista.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter