0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

BRENTFORD IDE U PREMIJER LIGU. Ivan Toni i Markondes junaci! (VIDEO)

Objavljeno: 29.05.21 u 18:25

Ekipa Brentforda slavila je u finalu plej-ofa protiv Svonsija sa 2:0 i uspela da izbori plasman u Premijer ligu.

Posle bolne prošlosezonske eliminacije od Fulama koji je uspeo da slavi produžetcima, Brentford je uspeo da ove sezone nadmaši uspeh u prethodnoj i plasiral se u Premijer ligu nakon 74 godina čekanja. Uspeli su da slave u najskupljem meču od skoro 200.000.000 funti.„Pčele“ su prvenstvo završile na trećoj poziciji dok je Svonsi u plej of ušao sa sedmog mesta. Tim iz Londona imao je problema u prvom meču protiv Bornmauta ali su nakon poraza u prvom meču uspeli da preokrenu situaciju u svoju korist i plasiraju se u finale, a Svonsi je bio bolji od Barnslija.

Brentford je bolje otvorio meč i konstantno pretio golu protivnika, a onda je Sehi Kanos poslao odličnu loptu u prostor do koje je prvi stigao Mbuemo a defanzivci Svonsija su ga oborili i sudija je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Ivan Toni koji je realizovao jedanaesterac i doveo svoj tim u prednost. Nastavio je istimim ritmom Brentford a to im se isplatilo u 20. minutu kada je Markondes sjajno šutirao i povisio na 2:0.

Ekipa Svonsija je pokušavala ali nisu uspeli da probiju bedem ispred gola Raja. Ekipa iz Velsa nije uputila ni jedan udarac u okvir gola što govori kakav meč je odigrao Brentford. Nervoza u Svonsiju je eskalirala u 65 minuta kada je Fulton dobio direktan crveni karton nakon oštrog starta. Do kraja meča i pored prednosti od 2:0  nisu prestajali da napadaju fudbaleri Brentforda i pokazali da će zasluženo igrati na najvišem nivou engleskog fudbala.

Pored Brentforda u Premijer ligu će ući i Norić i Votford koji su obezbedili direktan plasman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter