0
Evroliga

FOTO: Euroleague

LUDILO U KELNU, OVO NISMO OČEKIVALI: Micić blistao u polufinalu Evrolige, CSKA umalo da se vrati! (VIDEO)

Objavljeno: 28.05.21 u 20:18

Poznat je prvi finalista.

Košarkaši Anadolu Efesa su u polufinalu Evrolige savladali CSKA iz Moskve sa 89:86. Vodila je ekipa Ergina Atamana čak 21 razlike, ali se Rusi nisu predavali i gotovo da je jedna lopta odlučila ovu utakmicu.

Efes je predvođen najkorisnijim igračem Evrolige Vasilijem Micićem, odlično započeo duel. Došli su do velike prednosti, ali kako to obično biva, nakon nekoliko vezanih grešaka u poslednjoj četvrtini stigli smo do egal utakmice. Micić je pri samom kraju napravio faul u napadu, što mu je ujedno bio i peti, pa je morao da izađe iz igre.

Imali su izabranici Dimitrisa Itudisa priliku da povedu, ali vrlo bitan napad nije uspeo da iskoristi Vil Klajburn. Gledali smo jedno dosta zanimljivo polufinale, a drugo nas očekuje već od 21, kada se sastaju Barselona i Olimpija iz Milana.

Iako je ranije napustio parket, apsolutni predvodnik Efesa bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić. On je postigao 25 poena (4/8 za 2, 3/7 za 3, 8/9 bacanja) uz 6 asistencija i 3 skoka. Dobar je bio i Sanli koji je za 26 minuta ubacio 19 poena, a bitnu ulogu nakon Micićevog izlaska imali su Bobua i Larkin. Na drugoj strani, alfa i omega tima iz Moskve Vil Klajburn, meč je završio sa 26 poena uz perfektan šut za 2 (9/9), ali i dosta lošiji za 3 (1/6).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter