0
ATP

FOTO: Belgrade open

ĐOKOVIĆ NAKON POBEDE: ‘U Pariz želim da odem sa trofejom iz Beograda’

Objavljeno: 28.05.21 u 18:47

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u subotu će se boriti za trofej na Belgrade openu.

Nole je posle tri seta savladao Slovaka Andreja Martina sa 6:1, 4:6, 6:0.

-Počeo sam dobro meč i još bolje sam ga završio. Drugi set je bio čudan. Razmenili smo brejkove, potom sam mu ponovo oduzeo servis i delovalo je da je sve pod kontrolom, ali sam izgubio koncentraciju. Praktično sam mu predao drugi set, nisam zadovoljan poslednjim gemovima. Izvući ću pozitivne strane ovog duela, odigrao sam dobro prvi i treći set, bitno mi je da u dobrom ritmu završim meč. To mi donosi samopouzdanje pred finale i Rolan Garos. Blizu sam onoga gde želim da budem pred Rolan Garos, zadovoljan sa svime osim onih nekoliko gemova u drugom setu – rekao je Đoković posle meča.

Prokomentarisao je uslove za igru, igru protivnika, kao i koliko bi mu značila titula pred Pariz.

-Imao sam set i brejk prednosti, bio blizu pobede, onda sam se iznervirao jer nisam osećao ritam na servisu. Bilo je vetrovito i nezgodno za igru. On je borac, tera te da odigraš dodatni udarac i vrlo lako možeš da ispadneš iz ritma i igrački i psihički. To se nažalost desilo, ali sam se vlo brzo vratio. Radujem se finalu, ne osećam se iscrpljeno, nemam znake umora. Želim da osvojim trofej u Beogradu, u svom gradu i zemlji, i da sa tom energijom odem u Pariz– jasan je Đoković.

FOTO: Belgrade open

Prisetio se Novak i poslednjeg ATP turnira odigranog u Srbiji.

-Bilo je divno. Prvi turnir smo imali 2009. godine, tad sam ga i osvojio, potom i 2011. Prošlo je devet godina od poslednjeg turnira. Ženski i muški tenis u Srbiji su imali velike uspehe, individualno i timski, poslednjih 20 godina imamo zlatnu eru. Zaslužujemo da kao zemlja imamo makar po jedan turnir u obe konkurencije. Drago mi je što smo u tome uspeli ove godine. Imali smo čak dva turnira ove godine. Trenutno za muški turnir iznajmljujemo licencu i nadam se da ćemo zajedno sa Teniskim savezom Srbije pronaći način da dobijemo licencu i za ženski turnir, kao i za čelendžere, fjučerse, potrebno nam je što više turnira. Dosta putujemo, što su veliki troškovi, a ako u svojoj zemlji imate dosta profesionalnih turnira, lakše je igračima da napreduju. Drago mi je da mladi igrači stiču iskustva. Sutra je poslednji dan stvarno iscrpljujućih i izazovnih nekoliko meseci za organizatore ovih turnira u našem klubu. Uradili su odličan posao, veoma sam ponosan, imamo dosta pozitivnih reakcija od igrača, ATP-a, WTA. Drago nam je, biće još bolje narednih godina – naveo je prvi reket sveta.

Objavljen je i žreb za Rolan Garos, a zanimljivo je da se u Novakovoj polovini nalaze i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

-Pripreme za Rolan Garos idu dobro. Osećam da igram blizu nivoa na kojem želim da budem. Mislim da se prvi put desilo da smo Rodžer, Rafa i ja u istom delu žreba. Biće veoma zanimljivo, samo jedan od nas može da stigne do finala, a daću sve od sebe da to budem ja. Dug je put, ima 128 igrača, svi su motivisani da igraju dobro na gren slemu. Morate da idete korak po korak. Imam iskustvo kao i Rodžer i Nadal, na turneji smo dugo, znamo kako igrati u tim situacijama. Ako se dogodi da Federer i ja igramo međusobno,  biće uzbudljivo i veliki izazov, ali dug je put do tog meča – naveo je i potom dao svoje viđenje potencijalne situacije ako bude igrao u večernjem terminu u Parizu.

-Prošle god smo igrali krajem oktobra, uslovi su bilo izuzetno teški, bilo je kišovito, loptica je lošije odskakala. Bilo je drugačije nego kad se igra normalno, krajem maja. Verovatno će noćni mečevi, ukoliko bude malo hladnije, podsećati na te uslove. Ja nemam ništa protiv večernjih mečeva, biće interesantno. Neću ništa da zahtevam, nadam se da ću moći da igram u utorak, da imam koji dan više za odmor i trening i da krenem kako treba – zaključio je Nole.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter