0
Košarka

FOTO: Screenshot

NBA: Loše Bogdanovo šutersko veče i poraz Atlante, Vestbruk izazvao skandal – hteo da bije navijača nasred utakmice! (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.21 u 09:21

Košarkaši Njujork Niksa izjednačili su protiv Atlante u plej-of seriji NBA lige na 1-1, pobedivši sa 101:92.

Hoksi ipak mogu da budu zadovoljni, jer imaju jedan brejk pre pred dve utakmice serije, koje će biti odigrane na njihovom terenu. Atlanta je vodila tokom većeg dela utakmce, a najveća prednost pred kraj prvog poluvremena je bila ‘plus 15’. To se istopilo do finiša treće četvrtine, u poslednjoj su Niksi poveli sa 88:78, što je Atlanta istopila za 91:91. Ipak, tu su potpuno stali i serija 9:0 je presudila. Niksi su u poslednjih pet minuta sveli Hokse na samo jedan poen uz 0/8 iz igre, što se retko viđa.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije imao svoje veče kada su trojke u pitanju, ubacio je samo dve iz 13 pokušaja, a ukupno je šutirao osam od 21, što je bilo dovoljno za 18 poena. Uz to je imao i šest skokova, tri dodavanja i dve blokade. Jang je ubacio 30 poena, dok je Rouz s 26 predvodio Nikse.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights )

Filadelfija je savladala Vašington i peti put ove sezone, a drugi put u plej-of seriji (120:95). U redovima Seventisiksersa su se istakli Simons i Embid s po 22 poena, dolk je na drugoj strani Rasel Vestbruk stao na deset poena i 11 asistencija, a Bil je ubacio 33 poena.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights )

Početkom poslednje deonice, nakon sudara sa Furkanom Korkmazom, šepajući je napustio teren. Tom prilikom je obezbeđenje moralo da ga spreči da se sukobi sa navijačem ekipe iz Pensilvanije, koji ga je gađao kesom kokica.

– Da mi je prišao na ulici i to uradio, znamo šta bi se dogodilo. Ovde je drugačije. Čekamo da vidimo na koji način će liga da reaguje, rekao je Vestbruk posle meča.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights )

Košarkaši Jute savladali su Memfis sa 141:129 i time izjednačili rezultat u seriji. Dža Morant je postigao 47 poena u poraženoj ekipi, dok je efikasniji od ostalih u timu Jute bio Donovan Mičel sa 25 poena. On je imao podršku Gobera i Konlija, koji su ubacilii 21, odnosno 20 poena.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights )

NBA (plej-of), rezultati

Filadelfija – Vašington 120:95 (u seriji 2:0)

Njujork – Atlanta 101:92 (1:1)

Juta – Memfis 141:129 (1:1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter