0
Košarka

FOTO: Mega Soccerbet/Dragana Stjepanović

MEGA SLAVILA NA STARTU SUPERLIGE: Vojvodina svoju šansu čeka u Novom Sadu!

Objavljeno: 27.05.21 u 16:21

Zanimljiv duel u glavnom gradu Srbije!

Mega Soccerbet je u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Superlige Srbije savladala Vojvodinu sa 77:66 (28:20, 13:13, 21:16, 15:17). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u utakmici koja je odigrana bez prisustva publike u Hali Mega Factory brzo stigli do sigurne prednosti koja je u toku utakmice iznosila maksimalnih 18 poena, da bi u poslednjoj četvrtini mirno priveli meč kraju za vođstvo 1:0 u seriji koja se igra na dve pobede.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Filip Petrušev sa 20 poena i Luka Cerovina sa 11. U ekipi Vojvodine se istakao Nikola Gaćeša sa 18.

Mega je ovom pobedom povela u četvrtfinalnoj seriji sa 1:0, a dalje će proći ekipa koja dođe do dve pobede. Naredni meč se igra u subotu 29. maja od 12 časova u Novom Sadu.

Pre početka utakmice aplauzom su pozdravljeni juniori Mege koji su izašli na parket hale Mega Factory sa svim trenutno osvojenim trofejima ove sezone, peharima za osvojenu juniorsku ABA ligu, Roda Juniorsku ligu Srbije i kvalifikacioni turnir juniorske Evrolige. Juniore Mege od 3. do 6. juna u Valensiji očekuje takmičenje na finalnom turniru juniorske Evrolige.

FOTO: Mega Soccerbet/Dragana Stjepanović

Mega je započela meč sa sledećom petorkom: Tepić, Cerovina, Kazalon, Simonović, Petrušev. Mega je šuterski raspoložena na početku utakmice gde sa tri trojke stiže do prednosti 11:2. Vojvodina trojkama ne dozvoljavala odlepljivanje, ali Petrušev za tri poena i iz reketa čuva prednost Mege za 20:14 na dva i po minuta do kraja. Mladi centar Mege je već u prvoj četvrtini imao 14 poena bez promašaja, a rezultat posle deset minuta igre je 28:20.

Odlična odbrana Mege u drugoj četvrtini gde je ekipa Vojvodine skoro pet minuta bila bez poena, pa posle atraktivnih zakucavanja Simonovića Mega vodi sa 35:20. Gosti iz Novog Sada uspevaju da povežu igru u napadu pa je prednost Mege počela da se smanjuje. Nekoliko promašenih šuteva za tri poena Mege gosti uspevaju da kazne pa trojkom Savića spuštaju razliku na osam poena, 41:33 na poluvremenu.

Simanić vezuje sedam poena na početku treće četvrtine, pa Mega vodi 48:37. Nastavila je Mega sa odličnom odbranom, Vojvodina nije imala rešenja a prednost je rasla do 17 poena, 60:43. Finiš perioda je pripao gostima pa je rezultat pred poslednju četvrtinu 62:49.

Nisu uspeli košarkaši Vojvodine u poslednjoj četvrtini nijednog trenutka da ugroze pobedu Mege koja je imala i prednost od 18 poena u jednom momentu, pa je utakmica mirno privedena kraju za konačnih 77:66.

Mega Soccerbet: Petrušev 20, Tepić 5, Kljajević, Momirov 8, Novak 3 (9 asistencija), Simonović 9 (8 skokova), Cerovina 11, Matković 4 (7 skokova), Kazalon 3, Milosavljević 6, Simanić 8, Langović.

Vojvodina: Nikolić, Beslać 8, Marić, Nedeljkov, Gaćeša 18, Bjelica 4, Jovović, Savić 11, Rakićević 12, Vujić 5, Zarić, Ljubičić 9.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter