0
ATP

FOTO: Belgrade open

ĐOKOVIĆ NAKON POBEDE: ‘Ovo je idealna igra i želim uvek da igram ovako’

Objavljeno: 27.05.21 u 19:48

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dominantnom igrom uspeo je da se plasira u polufinale Beograd opena.

Nole je posle samo 55 minuta igre bio bolji od argentinskog tenisera Federika Korije sa 6:1, 6:0.

-Ovo je idealna igra i želim da uvek igram ovako, ali to nije moguće. Svakako mi pomaže da se osećam dobro na terenu. Prvi put sam igrao protiv njega i pokušavao sam da nametnem agresivan stil od početka i da mu ne dozvolim da se razmahne. U drugom setu sam igrao bez greške i to me motiviše za nastavak turnira i pred Pariz –  rekao je Novak.

FOTO: Belgrade open

Prema navodima, teniserka Naomi Osaka najavila je da na Rolan Garosu neće davati izjave medijima kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje.

-Ne znam šta da mislim o tome, verovatno ima svoje razloge. Ne znam kakva su WTA i Gren slem pravila u vezi sa tim, da li će je kazniti zbog toga, nisam siguran. Konferencije mogu mogu da budu neprijatne i ne uživate uvek u tome, naročito kad izgubite, ali to je deo sporta. To moramo da radimo ili će nas kazniti, makar je tako kod muškaraca- pojasnio je prvi reket sveta.

Trenutni ATP kalendar nagoveštava da bi mastersi u Šangaju i Indijan Velsu trebalo da se igraju jedan za drugim, što za Novaka nije idealna situacija.

-Dosta igrača voli da igra i Šangaj i Indijan Vels, to su dobro organizovani turniri, ali su na suprotnim delovima sveta. Ako igrate u Šangaju i stignete do finala, onda posle dva dana treba da nastupite na Indijan Velsu. Verujem da će igrači birati neki od ta dva turnira, ako bude tako postavljen kalendar. Ja ne znam šta ću igrati posle US opena, sad nisam siguran.

Tokom prethodnih 15 meseci mnogo se priča o mentalnom zdravlju.

-Tema mentalno zdravlja je potcenjena, naročito u poslednjih 15 meseci zbog situacije u svetu. Ove nedelje prvi put imamo šansu da budemo izvan mehura i da budemo slobodni. Zaboravili smo kako je to. Kad putujete morate da budete samo u svojoj sobi, pa posle toga možete samo na terene. Kad to radite iz nedelje u nedelju, to vas iznuri mentalno. Mi smo ljudi kao i svi i treba nam sloboda. Bio sam protiv mehura i takvih pravila ATP-a, nisam video logiku zašto se ne prate regulative Vlada. ATP je to promenio i drago mi je. Ako nas zemlja u kojoj igramo ograničava da izlazimo, onda ćemo to da poštujemo. Ali, ako takva pravila ne postoje u zemlji u kojoj smo, uz poštovanje epidemioloških mera, onda bi trebalo toga da se držimo. To je moje mišljenje od početka, naročito ove godine i malo je potrajalo da dođe do ovoga. Treba malo više da pričamo o mentalnom zdravlju, kako bi se igrači osećali bolje. Dosta faktora je u igri, smanjeni su fondovi na turnirima i mnogo igrača gubi novac na putovanja boreći se za poene. U suprotnom će im opasti renking. Generalno, ne možemo da se žalimo jer putujemo i igramo tenis. Nije idealno ni za ATP ni za koga drugog, mnogo interesnih strana treba uzeti u obzir. Treba da budemo svesni šta se događa i da pokušamo da donesemo najbolje moguće odluke za sve- rekao je Đoković.

Kada je u pitanju nastup na Olimpijskim igrama, kod njega je situacija jasna.

-Nisam pratio previše šta se događa u Japanu i ne znam koliko Japanaca je protiv toga, ima dosta nagađanja i različitih interesa. Ne mogu da sudim da li je dobro ili ne da se odigraju, ali ja planiram da ih igram dok god je dozvoljena publika. Da nema publike, razmislio bih da li ću ići u Tokio. Za sada idem- jasan je.

Pričao je i o srpskoj i regionalnoj košarci.

-S obzirom na to da imamo u ovom trenutku najbolje košarkaše na svetu, mislim da bismo mogli da pariramo Amerikancima. Vasa Micić je osvojio MVP nagradu za Evrolige, Jokić bi trebalo da dobije MVP priznanje u NBA ligi, Dončić i Bogdanović su takođe odlični. Kao i veliki broj sportista sa prostora bivše Jugoslavije, maštam kako bi izgledalo da igramo zajedno, ne samo u košarci. Mislim da bi to bio najjači tim na svetu – zaključio je Novak.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Slovaka Andreja Martina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter