0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/Screenshot

VELIKANI NA UDARU: UEFA zvanično pokrenula postupak protiv Juventusa, Barselone i Reala zbog Superlige – spremaju im se kazne!?

Objavljeno: 26.05.21 u 10:46

Ovi klubovi nisu odustali od Superlige…

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je nakon ranije najave i zvanično pokrenula disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa zbog njihovog pokušaja pokretanja zatvorenog takmičenja, van njihovih okvira, Superlige.

Kako je saopšteno iz sedišta UEFA ovi klubovi su jedini od 12 osnivača, koji se nisu ogradili od projekta Superlige nakon niza kritika i najvaljivanja mera protiv njih.

– Nakon istrage koju su sproveli etički i disciplinski inspektori UEFA, a u vezi s takozvanim projektom ‘Superliga’, pokrenut je disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja pravnog okvira UEFA, navodi se u saopđštenju.

Superligu je pokrenulo 12 klubova, ali njih devet – Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Čelsi, Totenhem, Arsenal, Milan, Inter i Atletiko Madrid – su se povukli nakon burnih reakcija i dogovorili sa UEFA-om, dok su ova tri kluba i dalje ostala ‘za’ novo takmičenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter