1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

TEŠKI DANI ZA CRNO-BELE: Dve godine bez trofeja, šta je potrebno da se dođe do uspeha? Liga konferencija može biti izlaz!

Objavljeno: 26.05.21 u 17:05

Moraće da dođe do velikih promena.

FK Partizan se nalazi u jednoj, na prvi pogled bezizlaznoj situaciji. Dve godine nije osvojen niti jedan trofej, a posebno bole porazi u finalu Kupa od Vojvodine i Zvezde. Iako su ove sezone zabeležili 35 pobeda u 42 meča u domaćim takmičenjima, godina se ne može nazvati uspešnom.

Što se tiče evropskih takmičenja, crno-beli su ove sezone ispali u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od belgijskog Šarloa. Godinu ranije, klub je uspeo da se plasira u grupnu fazu LE, imali su šanse da je prođu, ali su zbog početničkih grešaka u odlučujućem meču protiv Alkmara ostali na 3. mestu u grupi. Bilo je to jedno veliko razočaranje za navijače.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ono što može biti dobro za crno-bele je činjenica da će se po novom rasporedu UEFA naći u kvalifikacijama za novu Ligu konferencija. To je dobra prilika za Stanojevićev tim da se pokaže i da napravi neki bolji rezultat. Trener Partizana će narednu godinu započeti od starta, on će selektirati tim i imaće priliku da obezbedi za početak barem evropsku jesen.

Nešto što navijačima daje nadu je sigurno činjenica da je tim napredovao od trenutka kada je Aleksandar Stanojević stigao. Ipak, u pripremama za narednu godinu, moraće da se susretne i sa brojnim odlascima. Već je poznato da ekipu napuštaju Svetozar Marković i Filip Stevanović, dok je ranije Takuma Asano svojevoljno otišao iz Srbije.

0
0

1 Komentara

  1. Da odu Stanojevic i uprava i da Duh koji lebdi nad Marakanom i Srbijom fudbal ostavi fudbalskim radnicima. Dakle da se ne mesa.jedino to treba i eto Partizanu opet trofeja.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter