5
Domaći fudbal

POTEZ GOBELJIĆA JE NIŠTA U POREĐENJU SA OVIM: Da li se sećate kako je fudbaler Partizana pokazao muškost na terenu? (FOTO)

Objavljeno: 26.05.21 u 21:42

Specifičan način za komunikaciju sa protivnikom!

Marko Gobeljić je jedna od glavnih tema u domaćim medijima. Fudbaler Crvene zvezde je napravio neprimeren potez nakon pobede aktuelnog šampiona naše zemlje nad večitim rivalom u finalu Kupa Srbije.

Ipak, broj jedan po pitanju sličnih skandala zauzima legendarni fudbaler Partizana Vlado Ćapljić. Nekadašnji igrač crno-belih je davne 1986. godine na meču protiv Varadara izvadio svoju muškost i pokazao je protivničkom fudbaleru Toniju Savevskom, smejući mu se u lice.

Cela tadašnja Jugoslavija je pričala i pisala o spomenutom događaju. Fotografije su veoma brzo dospele u javnost.

Zagrebački sportski nedeljnik ‘Sprint’ je 25. decembra 1986. godine objavio fotografije koje je zabeležio lokalni fotograf uz opis ‘Argumenti iz gaća’. Uz fotografije se našao i kraći tekst novinara Ade Kožula.

-Bilo bi preteško reći: ovo je slika i prilika našeg fudbala. Ali, ilustracija jednog jadnog stanja jeste. Vlado Čapljić svoju britkost pokazivao je od prvih koraka, međutim, to kao da mu nije bilo dosta – želeo je predstaviti i svoju muškost. Scene su snimljene na utakmici između Partizana i Vardara u Beogradu, a spretni fotoreporter Dušan Vranić pokazao je izuzetan smisao za snimanje detalja, minijatura …

Kožul je članak završio na sledeći način.

-Bili smo u dilemi: pokazati ili ne ove fotografije, objavljene u beogradskom NIN-u? Odlučili smo se za javnost rada, pogotovo jer u našim fudbalskim zavrzlamama tako retko imamo neki čvrsti (hm, za ovaj slučaj neprimerena reč) dokaz u ruci.

0
0

5 Komentara

  1. Kako vas bre nije sramota, vi ste presli sve granice normalnog, lepo promnite ime u zvazdana i u redu je, a ne ovako kao neka prostitituka, ovaj poprtalcic za mene, a verujem i ostale objektivne ljude prestaje da postoji, sto ce se verovatno i dogoditi kada prodje ovo vreme ludosti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter