0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Nova maestralna partija Luke Dončića, Dalas i Bruklin duplirali prednost u seriji! (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.21 u 09:17

Prošle noći odigrane su tri utakmice u sklopu plej-ofa NBA lige.

Košarkaši Dalasa su poveli sa 2:0 u seriji protiv Los Anđeles Klipersa, pošto su u drugom meču u ‘ Stejpls Centru’ slavili s 127:121.

Maveriski su od početka diktirali tempo, iako su Klipersi u drugoj deonici odgovorili, te na poluvremenu imali prednost od dva poena (73:71). Novi preokret je usledio u trećoj četvrtini, kada su košarkaši Dalasa stigli do dvocifrene razlike. U poslednjih 12 minuta izabranici Rika Karlajla uspeli su da sačuvaju prednost i naprave drugi brejk u Los Anđelesu.

Novu blistavu partiju imao je Luka Dončić, mladi Slovenac je predvodio pobednički tim sa 39 poena i po 7 skokova i asistencija. Tim Hardavej je dodao 28, a Kristaps Porzingis 20 poena. Srpski reprezentativac Boban Marjanović nije igrao ovu utakmicu. U dresu Klipersa istakao se Kavaj Lenard sa 41 poenom, a pratio ga je Pol Džordž sa 28 poena i 12 skokova.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

Do 1:1 u seriji stigli su i košarkaši Los Anđeles Lejkersa, koji su savladali Finiks Sans s 109:102 Najefikasniji je bio Entoni Dejvis sa 34 poena uz 10 skokova i sedam asistencija. Doduše, treba napomenuti da je Dejvis šutnuo čak 21 slobodno bacanje. Pratio ga je Džejms s 23 poena i devet dodavanja, Šruder je ubacio 24, a Dramond 15. Kod Finiksa, oslabljenih ograničenom minutažom Krisa Pola, najviše se istakao Devin Buker. Bek Sansa je postigao 31 poen, a Ejton je dodao 22 i 10 skokova, Pejn 19.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

I Bruklin je prošle noći slavio i došao do 2:0 protiv Bostona – 130:108. Domaća ekipa je već na polovini prvog perioda utakmice došli do dvocifrene prednosti. Sredinom treće četvrtine bilo je i maksimalnih plus 33 za Netse, koji su na kraju veoma ubedljivo slavili.

Kevin Durent je predvodio pobedničku ekipu sa 26 postignutih poena, jedan manje ubacio je Džo Heris, koji je izjednačio rekord franšize sa sedam pogođenih trojki u plej-of utakmici. Džejms Harden je nanizao 20 poena, uz sedam asistencija i pet skokova. Markus Smart je u timu Bostona bio najefikasniji s 19 poena, a Kemba Voker ga je pratio s 17. Džejson Tejtum je postigao devet poena, pre nego što je početkom drugog poluvremena napustio teren zbog povrede oka.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

NBA, plej-ofa – rezultati

LA Klipers – Dalas 121:127
Finiks – LA Lejkers 102:109
Bruklin – Boston 130:108

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter