2
Domaći fudbal

FOTO: FK Rad

NOVI PAZAR U PROBLEMU: Rad bi mogao da ostane Superligaš!

Objavljeno: 25.05.21 u 14:02

Da li će doći do nove promene u Superligi?

Sezona u Superligi je gotova, ali dešavanja oko nje se i dalje ne utišavaju. Trenutno je u toku licenciranje klubova za narednu godinu i najveći broj klubova je tu fazu prošao bez problema ispunivši sve uslove takmičenja. Ipak, to nije slučaj sa ekipom Novog Pazara koja i dalje nije dala odgovor na finansijski kriterijum. Novoj prilici za opstanak u Superligi nada se Rad koji je takmičenje završio kao prvi ispod crte.

Novopazarci imaju problema oko odgovora na navedeni kriterijum i ušli su još davno u takozvani UPPR, unapred pripremljeni plan reorganizacije, koji treba da reši nagomilana dugovanja koja ima ovaj klub.

Novi Pazar ima dve opcije: da isplati dugovanja preko UPPR postupka ili da dostavi komisiji za licenciranje dokaze o dogovoru sa poveriocima. On drugo rešenje nema jer klubovi u predstečajnoj fazi ne smeju da se takmiče u najvišem rangu takmičenja.

Klub iz Sandžaka je već dve godine u ovoj fazi, ali je prošle sezone dobio dozvolu da se takmiči u prvenstvu jer je FSS ukinuo sve kriterijume usled sitiacije sa korona virusom.

Novi Pazar nije ni poslao zahtev za licenciranje pre mesec dana u prvom stepenu postupka. Dokumentacija je sada stigla na Terazije i odluku će doneti Komisija za žalbe u utorak na sednici. Svoju priliku čeka Rad koji će, ukoliko Pazar ne ispuni finansijski kriterijum, zauzeti njegovo mesto u Superligi. Takvu odluku doneće Izvršni odbor FSS-a.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter