0
ATP

FOTO: Twitter screenshot

NOVAK ĐOKOVIĆ ISKAZAO ZABRINUTOST: Tenis u Srbiji umire, želimo da stvorimo prave uslove!

Objavljeno: 25.05.21 u 19:24

Nole želi da promeni ovu situaciju.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Belgrade opena. On je u osmini finala bio bolji od Matsa Morainga, a nakon meča je istakao da Srbija ima mnogo talenata u tenisu.

Veoma je inspirativno kreirati svetsku akademiju ovde u Beogradu. Pričao sam o tome, mi imamo mnogo talenata, ne samo u tenisu. Poslednjih decenija posebno. Sve dok Janko Tipsarević nije krenuo, nije je uopšte bilo u ovom delu sveta. Srećan sam da će ih ubuduće biti više u regionu, jer su to uslovi za budući uspeh i opstanak ovog sporta, to je važno, počeo je Đoković.

Potom je dodao da tenis u Srbiji definitivno umire. Dao je do znanja da je broj mladih igrača sada upola manji u odnosu na proteklu deceniju.

Tenis u Srbiji umire, mada možda neko to gleda drugačije. Istina je da smo do pre 10 do 15 godina imali 8.500 mladih igrača, sada je gotovo upola manje. Jedan od razloga je taj što klupski tenis nije gde je nekad bio. Nemamo kvalitetna klupska takmičenja, a to je osnova tenisera, nastavio je Novak.

FOTO: Belgrade open

Srbin je na kraju rekao da želi da stvori prave uslove kako bi mladi igrači mogli da se takmiče.

Hoćemo da stvorimo prave uslove, da mlad igrač može da se takmiči, da stvara rivalstva, prijateljstva, a klubovi su tako nešto uvek nudili. Viktor Troicki je neko sa kim sam odrastao, putovali smo, sada primetim da mnogo talenata odavde rade sa individualnim trenerima od početka. Naravno, potreban vam je individualni program i kvalitet, ali i okruženje gde imate ljude poput vas, koji igraju isti nivo ili malo bolje. To vas motiviše, imam osećaj da vas to razvija mentalano i emitivno kao igrača, zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter