0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

NEOČEKIVANI ISHOD: Osvajač Kupa i ovosezonski predstavnik u Ligi Evrope na ivici eliminacije!

Objavljeno: 25.05.21 u 14:23

Zanimljiv završetak sezone u Makedoniji

Ligaški deo prvenstva u Makedoniji je završen. Škendija je osvojila titulu i nastupaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će drugoplasirani i trećeplasiran Škupi i Struga igrati kvalifikacije za Ligu konferencija. Ostao je samo da se odigra plej-aut u kom će se Sileks sastati sa Tikvešom a Renova sa Ohridom.

Interesanto je da će Sileks, koji je osvojač Kupa,  takođe nastupati u Ligi konferencija naredne sezone a ukoliko izgubi meč od drugoplasiranog tima Druge lige istok, ući će u kvalifikacije kao drugoligaš. Tikveš je sezonu završio iza Bregalnice iz Štipa, ali je imao 19 bodova više od trećeplasiranog tima. Najbolji igrač Sileksa ove sezone je Pepi Gorgijev koji je ove sezone na 21 utakmici postigao 13 golova i zabeležio devet asistencija.

„Izgleda da ću danas da odigram poslednji svoj meč za Sileks. Sada mi je najvažnije da omogućim timu da sledeće sezone igra u eliti, tamo gde to i zaslužuje. Ako izborimo opstanak, sezona će da bude uspešna. Osvojili smo Kup, obezbedili mesto u Evropi, ali sada moramo da osiguramo i opstanak. Tikveš je dobra ekipa. Imaju svoje želje i ambicije, moraćemo da budemo izuzetno oprezni. Uz svo poštovanje, Sileks je bolji tim i očekujem pobedu„, istakao je Gorgijev

Drugi zanimljiv duel odigraće se između Renove i Ohrida. Renova je ove sezone predstavljala Makedoniju u kvalfikacijama za Ligu Evrope, u prvom kolu eliminisala Alaškert ali je u drugom eliminisana od Hajduka iz Splita. Nakon tog meča krenula je loša serija, čak je postojala velika šansa da tim direktno ispadne u drugu ligu, ali je ipak u završnici Renova bila bolja od Vardara i izborila plej-aut. Rival je Ohrid koji je završio na drugom mestu Druge lige Zapad.

„Tačno je da će nam to biti čudno. Prošle godine smo igrali u Evropi, sada se borimo za goli život. Renova prvi put igra baraž za opstanak, jasno je da će pritisak da bude na nama. Jasno je da moramo da pobedimo u ovom meču, ali to neće da bude nimalo lako. Baš naprotiv. Ohrid je čvrst tim koji će verovatno da igra strogo defanzivno tokom svih 90 minuta. Bilo bi drugačije da se igra na dva meča. Zato moramo da budemo izuzetno oprezni, ne smemo da pravimo greške“, kazao je napadač Renove Remzigaik Selmani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter