0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SADA SE OGLASIO I SINDIKAT FUDBALERA: Stigla podrška Panteliću, otkriveno zbog čega poslednje odluke ‘nisu po zakonu’!

Objavljeno: 24.05.21 u 17:02

Žestoka previranja trenutno se vode u Fudbalskom savezu Srbije…

Naime, nakon reakcije vršioca dužnosti predsednika Marka Pantelića i smene članova Izvršnog odbora, samo nekoliko sati kasnije ‘razrešeni’ su se njemu zahvalili na saradnji i imenovali Nenada Bjekovića kao njegovog nasledika.

Sada se oglasio i Sindikat profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’, koji je u ovoj borbi dao podršku Marku Panteliću.

– Puna podrška za Marka Pantelića, da sve ove „večite“ dizače ruku za sopstvene interese zauvek eliminiše iz srpskog fudbala. Promene i reset sistema najviše će osetiti igrači, koji neće više biti robovi u rukama neprijatelja fudbala već će imati dostojanstven status. Vreme je da se svi udružimo i pravo ispred FSS, da pošaljemo pojedince na optuženičke klupe pa neka im se sudi po zakonu, poručili su iz Sindikata.

Takođe, u poslednjem saopštenju na sajtu FSS stoji da je ‘FSS, dana 21.05.2021. godine generalni sekretar FS S Jovan Šurbatović uputio je članovima Izvršnog odbora dopis kojim je obavestio i upozorio članove Izvršnog odbora da je dana 05.10.2020. godine došlo do kršenja, odnosno nepoštovanja odredbi Zakona o sportu prilikom izbora Marka Pantelića na funkciju zamenika predsednika FSS’, međutim, prvi čovek Sindikata Mirko Poledica navodi da stvari stoje malo drugačije.

– Skupština FSS izglasala 2017. godine Statut koji daje predsedniku mogućnost da smeni 8 članova IO FSS, bez saglasnosti Skupštine Marko ih smenio i oni se sada pozivaju na zakon a oni glasali za takav Statut. Dok su oni radili šta su hteli, tada je sve bilo po zakonu, napisao je Poledica na Tviteru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter