2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

‘BILO JE PROBLEMA U BEOGRADU, ŽELIM U NEKU OD NAJJAČIH LIGA!’: Takuma Asano prvi put progovorio od odlaska iz Partizana!

Objavljeno: 24.05.21 u 19:25

Japanski internacionalac je medijima u domovini otvorio dušu…

Takuma Asano je sasvim iznenada drugog dana maja napustio Humsku i vratio se u Japan, te zbog kašnjenja plata zatražio raskid ugovora sa Partizanom. Sve što se prethodno dešavalo tokom sezone nije govorilo da bi kola mogla da odu na tu stranu, jer je Asano na 40 utakmica u svim takmičenjima postigao 21 gol i zabeležio još deset asistencija.

Hitronogi Japanac je bio pogonsko gorivo Stanojevićevog tima, ali je munjevito odlučio da stavi posle dve godine tačku na saradanju s Partizanom, čiji su se čelnici nadali da bi već tokom ovog leta mogli da unovče njegove sjajne partije.

– Imao sam probleme sa isplatom zarade, a ugovor sam raskinuo usled zabrinutosti. Od tog trenutka, otvorio sam sledeće poglavlje u karijeri. Znao sam da me čekaju aktivnosti sa reprezentacijom, zbog čega sam se pripremao najbolje što mogu za ovaj dan, istakao je Asano u prvoj izjavi za medije u Japanu.

FOTO: FK Partizan

Na priču sa crno-belima, Asano je stavio tačku, dok se sa reprezentacijom priprema za narednu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

– Za mene slučaj oko Partizana ne postoji. Primećujem da su ljudi iz moje okoline zabrinuti, ali mene stvarno nije briga. Aktivnosti u državnom timu su mi izuzetno važne pred za nastavak karijere. Pre svega, da se borim najviše što mogu na svakom meču. Još ništa nismo rešili po pitanju plasmana, ali bih želeo da posao završimo što pre, kazao je Asano.

Aktuelna je priča sa njegovim odlaskom u Tursku, ali Asano ističe da mu je najveća želja da završi u nekoj od pet najjačih liga sveta.

– Kad sam došao u Srbiju, jedan od mojih ciljeva bio je da se domognem neke od pet najjačih liga sveta i da tamo igram. To je moja velika želja, jednaka onoj da učestvujem na narednom Svetskom prvenstvu. Sve ukazuje da će se to desiti, zaključio je Asano.

0
0

2 Komentara

  1. Asano u lige petice?! Možda, ali u kriketu! Gde on da igra u nekoj od liga petice, pa taj nema pojma sa tehnikom. Za njega je rešavanje situacije “1 na 1” misaona imenica! Asano je brz i donekle ima dobar šut, ostalo je vrlo tanko! Asano moe poći u Poljsku, Slovačku, Mađarsku ili Belgiju! To je njegov domet!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter