0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ON JE ZVEZDIN KOLEKCIONAR PEHARA: Mladom igraču uspelo ono, što nije mnogima u crveno-belom dresu!

Objavljeno: 23.05.21 u 15:24

Mladi čuvar mreže nastavio sjajan niz.

Kada neko kao petlić obuče dres Crvene zvezde i uspe da osvoji svako takmičenje u kom je igrao, zaključno sa titulom u seniorskom timu, onda se može reći da je reč o rođenom pobedniku, kao što je  Marko Ćopić.

– Još jedna pobeda i titula… Drago mi je naravno što sam od najmlađeg uzrasta pa do danas uspeo da osvojim trofej u svakoj starosnoj kategoriji. Ponosan sam na tu činjenicu, jer sam Zvezdino dete i uvek uz klub. Nije bilo lako, ali ono što krasi moju generaciju od našeg okupljanja je pobednički mentalitet, zato sve ove trofeje doživljavam kao da se podrazumevaju, počeo je Ćopić razgovor za klupski sajt.

Ipak, najdraži trofej mu je ovaj omladinski.

– Mnogi su nas otpisali i nisu verovali u nas, ali nismo odustajali. Borili smo se i vredno radili da bi bili šampioni i sada kada nam je to pošlo za rukom, mogu da kažem da mi je ovo najdraža titula. Bili smo najmlađi u ligi, ali smo igrali najbolji fudbal. Čak i kada je bilo kikseva, nije nas to poremetilo. Svesni smo bili dresa koji nosimo, ‘namestili’ smo glave i pokazali da smo najbolji.

FOTO: FK Crvena zvezda

Seća se Ćopić svog prvog treninga u Crvenoj zvezdi.

– Došao sam kao sedmogodišnjak u klub. Na prvom treningu me je dočekao legendarni Živan Ljukovčan. Nisam imao tremu. Generalno je nikada nemam i smatram da mi je to velika vrlina. Tako je bilo i tada, došao sam sa namerom da pokažem šta znam i evo ostao sam u klubu sada više od decenije.

Kao najveći fudbalski san navodi debi u Crvenoj zvezdi, koji će mu, verovatno, ubrzo biti ostvaren.

– Od kad sam počeo da treniram, maštao sam o tome da istrčim na Marakanu i da osvojim titulu sa Zvezdom. San mi je da branim u večitom derbiju, da ubedljivo pobedimo, po mogućstvu 3:0 i da otrčim posle meča na severnu tribinu, uz osmeh poručio je Ćopić.

Ćopić je u Crvenoj zvezdi već 11 godina, osvojio je 12 titula, zaključno sa trofejem koji je seniorskom timu pripao ove sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter