0
Evropske lige

FOTO: Youtube Screenshot

KONTE NAKON OSVAJANJA SKUDETA: Titulu posvetio samom sebi!

Objavljeno: 23.05.21 u 22:10

Antonio Konte uspeo je sa Interom da osvoji titulu i prekine dominaciju Juventusa.

Konte se susreo sa dosta osporavanja otkako je stigao u redove milanskog kluba. Ipak, on je i pored svih problema koje su ga zadesile u prethodnom periodu uspeo da pokaže kritičarima da greše i osvojio Seriu A. On je tokom proslave dao vrlo zanimljivu i iskrenu izjavu o tome kome posvećuje ovu titulu.

„Kome posvećujem titulu? Iskren da budem, samom sebi! Svestan sam da je u protekle dve godine bilo sve samo ne lako. Morao sam da izvučem sve iz sebe. U pojedinim trenucima su se sumnje povećavale, čak i u mene, ali sam sve prevazišao, pa je ovaj trofej pokazatelj koliko smo zaista bili dobro. Čak i ja“, direktan je Konte

I dalje se ne zna da li će Konte i sledeće sezone biti trener „Neroazura“.

„Svako od nas bi trebalo da se vrati korak nazad i sagleda gde smo bili pre dve godine, na početku procesa zamišljenog kao trgodidišnji projekat, s ciljem da vratimo Inter na vrh italijanskog fudbala, sa zapaženom ulogom u Evropi. U Seriji A smo uspeli, stvaranjem retke empatije između fudbalera i članova stručnog štaba. Ovaj projekat bi trebalo da se nastavi, ali to je pitanje na koje bi odgovor trebalo da ponude čelnici kluba“, pojasnio je Kristijan Stelini, pomoćni trener Intera i jedan od najbližih saradnika Kontea.

Navijači Intera sada isčekuju da li će na klupi ostati trener koji im je vratio Skudeto posle 11 godina.

„Što se nas tiče, entuzijasti smo i želimo da nastavimo posao. Samo, kad imate vrhunskog trenera, onda on zahteva vrhunski projekat. Pordaja ključnih igrača može iz korena da promeni odnos snaga, međutim, na klubu je da razjasni šta želi. Ne znam ni da li su zakazani sastanci, jasno je samo da će klub odrediti svoju sudbinu. Naredni dani biće odlučujući“, dodao je Stelini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter