0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

DRAMA U POSLEDNJEM KOLU: Juventus i Milan u Ligi šampiona!

Objavljeno: 23.05.21 u 23:21

Milan i Juventus uspeli su da se plasiraju u Ligu šampiona dok je Napoli ostao kratkih rukava.

Italijansko prvenstvo važilo je za najneizvesnije prvenstvo ove sezone. Mnoge nepoznanice postojale su do poslednjeg kola, nije se znalo koji timovi će igrati u Ligi šampiona naredne sezone. Srećnici su bili Milan i Juventus,koji je uspeo da upadne među četiri najbolja kluba jer je Napoli kiksnuo u poslednjem kolu protiv Verone. Rahmani je doveo Napoli u prednost u 60. minutu ali je Faraoni doneo Veroni izjednačenje u 69. minutu i tako poslao „Staru damu“ u najelitnije takmičenje. Juventus je ubedljivo slavio protiv Bolonje sa 4:1, a već na poluvremenu rezultat je glasio 3:0. Golove za torinski klub postigli su Kjeza u 6 minutu zatim je Morata povisio na 2:0 a tačku na prvo poluvreme stavio je Rabio pogotkom u 45. U nastavku meča Morata je postigao još jedan gol,dok je utešni gol za Bolonju postigao Orsolini u 85. minutu meča.

Ekipa Milana uspela je da razbije prokletstvo i plasira se u grupnu fazu Lige šampiona nakon sedam godina pauze. Oba gola za „Rosonere“ postigao je Frank Kesi sa bele tačke i odveo ih u Ligu Šampiona.

Napoli I Lacio će sledeće sezone igrati u Ligi Evrope, dok je Roma izborila plasman u Ligu konfederacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter