in , ,

TUGATUGA POBEDAPOBEDA LOLLOL OMGOMG

ŠTA TO RADITE OD FUDBALA: Svetsko prvenstvo se više neće igrati na četiri godine, Infantino rečima iznervirao svet!

FOTO: Screenshot

Fudbal bi dobio potpuno drugi oblik ukoliko se predlog usvoji.

U Cirihu je održan 71. FIFA kongres a glavna vest sa istog je usvajanje predloga Fudbalskog saveza Saudijske Arabije o razmatranju mogućnosti da se Svetska prvenstva igraju na dve godine.

Đani Infantino je pozvao promenu kalendara već od 2024. i naglasio kako za istu i te kako postoji prostor.

– Da budem veoma jasan. Ne možemo da kažemo ‘kalendar je pun, nema šta da se menja’. Upravo suprotno. Imamo prazan list papira, otvoreni smo da saslušamo i razmotrimo sve predloge i mišljenja o tome kako da kalendar takmičenja učinimo što boljim, rekao je Infantino.

Prvi čovek FIFA je rekao i kako Klupsko svetsko prvenstvo u formatu od 24 ekipa donosi dobro fudbalu, iako se mnogi protive.

– Da pojasnim. Velike lige danas zarađuju milijarde iz celog sveta, a taj novac raspodeljuju gde tačno? Raspoređuju ga na 18 do 20 klubova dok veoma mali procenat ide na ime solidarnih plaćanja. Jedino telo koje sav zarađen novac raspodeljuje drugima i ulaže u druge u celom svetu je FIFA.

Takođe, bilo je reči i o VAR tehnologiji:

– Nije problem VAR već način na koji se on primenjuje i koristi. Moramo da se postaramo da nema više skandala, da nema golova postignutih iz ofsajda od dva metra. Igra je čistija uz VAR, više je fer, zaključio je Infantino.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

LEGENDARNI FUDBALER ZVEZDE ODGOVORIO SAVIĆEVIĆU: ‘Neću više ni da pričam o tome, razočaran sam!’

SUMA IZMEĐU DVE VATRE: Prvotimac Partizana će morati da igra sa selekcijom tzv. Kosova