0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT / PETAR LAZIĆ

LEGENDARNI FUDBALER ZVEZDE ODGOVORIO SAVIĆEVIĆU: ‘Neću više ni da pričam o tome, razočaran sam!’

Objavljeno: 22.05.21 u 11:19

Nastavila se veoma zanimljiva diskusija…

Tema regionalne lige „muči“ ovdašnje ljubitelje fudbala već nekoliko godina, a rešenje se ne nazire. Tako je Dejan Savićević nedavno naveo razloge protiv, ali od Darka Pančeva dobijamo potpuno suprotan odgovor.

‘Kobra sa Vardara’ ipak veruje u regionalnu ligu i njene benefite.

– Neću više ni da pričam o tome. Razočaran sam što mnogi fudbalski asovi imaju negativan stav o tome. Ne znam zbog čega, ali mislim suprotno. Regionalna liga bi u velikoj meri doprinela razvoju fudbala na ovim prostorima. Ako bi bila dobro organizovana, pa ne moramo mi da je pravimo, rekao je Pančev za Meridian sport i dodao:

– Neka to uradi UEFA, ako treba. Ako postoji sumnja u nekog od sudija iz bilo koje države, da će da sudi u nečiju korist – ta sumnja će uvek da postoji. Onda neka dovedu nekoga iz Bugarske, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije… Šta je to, od Beča do

Skoplja treba sat vremena avionom?

– I interesovanje publike bi bilo veće. Svi bi gledali prenose i sa velikom pažnjom. O publici neću ni da pričam… Bili bi puni stadioni, jednom rečju dobit u svakom smislu.

– Ali, ponavljam, da forsiram više ne mogu. Vidim da još nije sazrela ideja kod ljudi da je tako nešto potrebno – pomalo rezignirano je rekao Pančev za Meridian sport.

Dotakao se Pančev i Evropske Superlige, koja nije zaživela, ali ne može ni da se kaže da od toga neće biti ništa.

Klubovi kao što su Real Madrid, Barselona i Juventus ne odustaju uprkos pritiscima i pretnjama UEFA, kao i kritikama javnosti i navijača.

– Ponovo se vraćamo na neke teme. Nažalost, danas je novac najvažniji za fudbal. I to upropašćava fudbal. Fudbal jeste u tehnološkom, vizuelnom smislu napredovao… Golovi koje smo mi nekada davali, pa i oni bi bili lepši da su snimljeni sa deset kamera – kaže Pančev i dodaje:

– Sada je sve promenjeno u korist igrača i fudbala, ali igra nije kvalitetnija. Smatram da su Evropsko iz 2016. i Svetsko prvenstvo iz 2018. jedna od najslabijih u poslednjih 50-ak godina. Kvalitet je opao, jer se koncentracija dobrih igrača svela na četiri-pet evropskih klubova. To nije dobro.

– Najbolji primer je Superliga. To je zlo za fudbal, kao što su mnogi rekli. To ne sme da se dozvoli. Šta treba?

– Da pravimo privatnu predstavu u privatnom pozorištu? Da naprave privatnu ligu? Ima tu nekih stvari koje postoje godinama i ne treba da se menjaju. Treba održati tu tradiciju – zaključio je Pančev razgovor za Meridian sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter