0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan NIS

BIVŠI TRENER PARTIZANA OTVORIO DUŠU: Filipovski iskren do koske – ‘Svestan sam da nisam ispunio očekivanja’

Objavljeno: 22.05.21 u 14:09

Bivši trener Partizana, Sašo Filipovski, nije se proslavio na klupi crno-belih.

Košarkaški trener Sašo Filipovski mogao bi da nastavi karijeru u Poljskoj, a prvi put je govorio za tamošnje medije.

Doskorašnji strateg Partizana prokomentarisao je svoj angažman u Humskoj, koji je trajao svega nekoliko meseci.

– Došao sam u klub u teškom trenutku, kada je bilo nekih problema. Tim je izgubio tri meča u Eurokupu i bila je teška situacija sa pandemijom koronavirusa. Ali znao sam, u potpunosti sam to prihvatio. Želeo sam da se suočim sa ovim izazovom. Uprkos ovim porazima, uspeli smo da se plasiramo u sledeću rundu, bili smo u TOP 16. Tamo smo se žestoko borili, pobedili smo Trento i Lokomotivu. Nažalost, eliminisani smo, nedostajalo nam je malo sreće u Jadranskoj ligi. Nisam ispunio očekivanja i prekinuli smo saradnju. Bilo je to zanimljivo iskustvo iz kojeg sam puno naučio. Definitivno ću koristiti ovo znanje u budućnosti – rekao je Filipovski za polsjki ‘SF’.

PROČITAJTE JOŠ: SUMA IZMEĐU DVE VATRE: Prvotimac Partizana će morati da igra sa selekcijom tzv. Kosova

Filipovski ističe je situacija u klubu bila veoma teška.

– Situacija u Partizanu bila je veoma teška jer je došlo do velikih promena u sastavu – bilo je odlazaka i povreda – i u roku od nekoliko dana morali smo da dovedemo nekoga ko je bio u ritmu meča. Džoš je bio košarkaš koga smo mogli brzo da dovedemo u Beograda. On je talentovan igrač, ali još uvek mlad, kome je potrebna igra na evropskom nivou. Ovo mu je prva sezona posle koledža i vidite da još uvek ima nekih nedostataka. Ali za godine ili dve sigurno će se poboljšati. Ima veliki potencijal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter