0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

ATLETIKO JE ŠAMPION: Suarez postigao gol za pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 22.05.21 u 20:02

Atletiko Madrid savladao je Valjadolid rezultatom 2:1 i osvojio šampionsku titulu.

Dugo je trajala neizvesnost da li će Atletiko uspeti da osvoji titulu nakon loše serije rezultata u poslednja dva meseca. Real i Barselona su se ozbiljno uključili u trku, nekoliko puta čak i preuzimali prvo mesto ali je Atletiko na kraju ipak bio najbolji u foto finišu. Ovo je 11. titula u istoriji Madriđana, a tek druga u poslednjih 25 godina.

Loše su otvorili meč fudbaleri Atletika i dozvolili Valjadolidu da napada preko kontri. Jedna od tih kontri ispostavila se kao veoma dobra jer je Oskar Plano uspeo da postigne gol i unese ogromnu nervozu u redove novog šampiona. Uzeo je Atletiko loptu u svoje noge i pokušao da dođe do gola za izjednačenje, a inicijativa se isplatila u 57. minutu kada je Koreo poslao loptu iza leđa Džordija Masipa. Strepeo je Atletiko da li će Real preokrenuti protiv Viljareala i izbiti na prvo mesto,ali Luis Suarez nije želeo da dozvoli da do te situacije dođe i postigao još jedan gol. Gol vredan šampionske titule. Nakon što je bukvalno proteran iz Barselone jer je navodno „previše star“  on je na najbolji način pokazao da su se žestoko ogrešili o njega. Uspeo je Valjadolid nekoliko puta da zapreti do kraja meča, ali je golman Oblak bio na nivou.

Real je imao šansu da odbrani titulu,ali uslov je bio da Atletiko ne pobedi Valjadolid, a oni savladaju Viljareal. Ipak, vrlo su loše otvorili meč i primili gol u 20. minutu kada je Pino bio precizan nakon asistencije Džerarda Morena. Real je imao vrlo težak zadatak, napdao je ali nikako nisu mogli da dođu do gola. A onda se pojavio Karim Benzema, po ko zna koji put u ovoj sezoni i doneo izjednačenje u 87. minutu. Uspeli su Madriđani da dođu do potpunog preokreta u 92 minutu golom Luke Modrića, ali ipak su napustili teren pognute glave .

Velika titula za Dijega Simeonea i Atletiko Madrid.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter