1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

KADA ČUJU OVO, PARTIZAN, VOŠA I ČUKA ĆE PREŽALITI LIGU EVROPE: Poznato je koliko će srpski klubovi zaraditi ako se plasiraju u novo takmičenje – u pitanju su milioni!

Objavljeno: 21.05.21 u 13:46

Gledano sa finansijske strane, novo takmičenje uopšte nije loše.

Nedavno su procurele informacije o tome koliko će klubovi dobiti para ukoliko se plasiraju u grupnu fazu najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi, a sada, poznato je i koliko će zaraditi klubovi koji budu igrali druga dva evropska takmičenja.

Crvena zvezda će ove sezone igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, dok u Ligi Evrope Srbija neće imati predstavnika.

Partizan, Vojvodina i Čukarički će igrati Konferencijsku ligu, a mnogi su smatrali da će ovo takmičenje davati mnogo manje para od Lige Evrope, što uopšte nije tačno.

Ukoliko uđu u novo takmičenje, na račun srpskih klubova leći če 2.940.000 evra, dok se za ulazak u Ligu Evrope dobija 3.630.000 evra.

Pobeda u Konferencijskoj ligi vredi pola miliona evra, dok će se za remi zaraditi 166.000 evra.

Ovu šansu trebalo bi da iskoriste srpski klubovi, jer ukoliko bi se dočepali grupne faze novog takmičenja, dobili bi novac koji bi značajno uvećao njihov budžet.

0
0

1 Komentara

  1. Daj boze da uz Zvezdu makar jedan klub prodre do grupne faze EKL. Bice to problem cak i da ove godine PFC postigne, nije EKL losa kako se mislilo, lista klubova je stravicna! ALi treba verovati da ce PFC uspeti, za ostale gotovo da nema nade. Ja ne pamtim u zadnjih 15 godina da je osim Vecitih iko prodro u grupnu fazu. To bi bio podvig jer i Cuka i Vosa vec od treceg kola kvalifikacija nisu nosioci. Daj boze, ali ne verujem. Zvezdi je UEL na domak ruke, ali vredno je velikog novca pokusati ugrabiti UCL,mada ce biti veoma, veoma tesko.Sve to trebamo gledati u svetlu nacionalnog klupskog koeficijenta. Srbija je trenutno, nakon se odbija 2016/17g. na fantasticnom 13 mestu a prvih 15 nacija imaju prolaz u kvalif. za Ligu sampiona sa dva kluba!!! Zamislite to cudo da za dve godine imamo i CZ i PFC u takvj poziciji! Bila bi to ludnica na srpski nacin! Cilj je, dakle, da u ovoj sezoni evropskih nastojanja pokusamo sakupiti najmanje 5 bodova kao u poslednje 4 godine i sigurno smo medju 15. Sve racunice govore da ce za to biti potrebno ili da CZ prodre sama do grupe bilo u LS ili UEL uz dobre rezultate u grupi UEL ili da prodre jos jedan nass predstavnik,npr PFC i jos jedan,Cuka ili Vosa. ALi, to bi za ovaj dvojac bio istorijski podvig. Vojvodina i Cuka se sada moraju ozbiljnopojacati sa najmanje dva-tri ozbiljna i iskusna igraca a ne da rasprodaju ponajbolje igrace,u takvoj situaciji nemaju nikakve sanse.Zanimljivost je da je Partizan u poslednjih pet sezona sukcesivno ulazio i ispadao u kvalifikacijama.!! Nakon proslogodisnjegnesuspeha ,ove godine je dosao red da prodje u grupu!! Ja istinski verujem u ovu zakonomernost! Partizan takodje mora da se pojaca ,ako misle proci kroz kvalifikacije , nikako da prodaju ponajbolje igrace. Trebace mu najmanje dva igraca visoke vrednosti na pozicijama centarfora i centarhalfa a svakako bi bilo pozeljno i jednog super prodornog krilnog napadaca…Plus legenda Partizana Leo!! Dace bog da u Klubu uspeju da ga dovedu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter