0
Košarka

FOTO: Twitter

EVO ZAŠTO JOKIĆ MORA DA DOBIJE MVP NAGRADU: Izabrani su finalisti, Srbin je definitivno prvi favorit! (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.21 u 09:27

Sada je vreme za plejof.

NBA liga je objavila po 3 glavna kandidata za sve nagrade. Što se tiče priznanja za najkorisnijeg igrača prvenstva, nagrade koja je nama najbitnija, u konkurenciji zajedno sa Nikolom Jokićem nalaze se Stef Kari i Džoel Embid.

Jedna od glavnih prednosti srpskog reprezentativca je konstantnost, kao i činjenica da nije propustio niti jedan meč ove sezone. Za nešto više od 34 minuta koliko je provodio na parketu, beležio je 26.4 poena, 10.8 skokova i 8.3 asistencije uz šut iz igre 56.6%, od čega čak 39% za 3. Uz sve to, Nagetsi su dobar deo sezone igrali bez Džamala Marija, a Nikola je neverovatnim igrama uspeo da im obezbedi 3. mesto na Zapadu.

Što se tiče Džoela Embida, on takođe ima odličnu sezonu, ali jedna činjenica ga dosta udaljava od ove nagrade. Naime, centar Filadelfije je zbog povreda propustio čak 21 meč. Za 32 minuta, prosečno postiže 28.5 poena, 10.6 skokova i 2.8 asistencije. Istina je da su Seventisiksersi prvi na Istoku, ali mu to neće puno pomoći.

Jedini od ova tri kandidata koji je MVP priznanje već osvajao je Stef Kari. Ipak, deluje da ni on nema šta da traži u Jokićevoj konkurenciji. Plejmejker Voriorsa je najbolji strelac lige i na 63 odigrana meča u proseku beleži 32 poena uz 5.8 asistencija i 5.5 skokova. Činjenica koja i njega verovatno eliminiše iz borbe za nagradu je ta da se Golden Stejt grčevito bori za plejof, jer su nakon regularne sezone završili na 8. mestu.

Kada se sve stavi na papir, deluje da nema dileme. Nikola Jokić bi morao da postane prvi Srbin koji će osvojiti nagradu za najboljeg košarkaša na svetu. Proglašenje pobednika možemo očekivati 28. juna, a do tada ćemo sigurno uživati u Jokićevim majstorijama u plejofu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter