0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

MARKO ŠĆEPOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Redovno pratim Partizan! Karpinu smo kupovali cigarete, a najteže je bilo protiv Kompanija’

Objavljeno: 20.05.21 u 20:43

‘Asensio je čista desetka! Moraću da obnovim kontakt sa njim.’

Visoki napadač je šest godina proveo u omladinskoj školi Partizana. Nakon dve godine seniorskog fudbala u Teleoptiku, dete kluba iz Humske je dobilo priliku da zaigra za prvi tim crno-belih. Dobre partije u dresu Partizana su Marku Šćepoviću donele transfer u Olimpijakos. U nastavku karijere je nosio dres Majorke, Tereka, Muskrona, Videotona, Rizespora i Buriram Junajteda. Marko je početkom 2021. godine stigao u redove Omonije i pružio veliki doprinos u osvajanju titule na Kipru. Šćepović je za HotSport govorio o trenutnom klubu, reprezentaciji, periodu u Partizanu, a dotakao se i zanimljive priče iz Španije.

FOTO: Privatna arhiva

Osvojio si titulu sa Omonijom. Kako bi ukratko opisao ovu uspešnu sezonu?

MŠ: Došao sam tokom zimskog prelaznog roka. Napustio sam Aziju zbog trenera sa kojim sam radio u Mađarskoj. Sezona je zaista bila lepa. Odigrao sam 15 mečeva u dresu Omonije i osam puta sam zatresao protivničku mrežu. Klub je fantastičan! Preko 60 odsto ljudi na Kipru navija za Omoniju i atmosfera je vrhunska.

Da li očekuješ poziv selektora Stojkovića nakon odličnih partija na Kipru?

MŠ: Iskreno, ne razmišljam mnogo o tome. Uskoro punim 30 godina i ne očekujem poziv selektora. Naravno u slučaju da se to dogodi sa zadovoljstvom bih dao svoj maksimum u dresu nacionalnog tima. U ovom trenutku imamo tri vrhunska napadača  (Mitrović, Vlahović i Jović). Tu su i mladi talantovani golgeteri koji čekaju svoju šansu. Ja bih lično više voleo da mlađi fudbaleri igraju. Izdvojio bih Dejana Joveljića koji je veliki potencijal, a vidim i da Partizan ima nekoliko talentovanih napadača. Ja uvek navijam za Orlove i pratim svaku utakmicu.

FOTO: HOTSPORT

U sredu si bio na tribinama stadiona ‘Karađorđe’. Koji je razlog tvog dolaska na utakmicu između Proletera i Vojvodine u Novom Sadu?

MŠ: Pre tri dana sam završio obaveze u klubu i došao u Srbiju. Za Proleter igra Filip Knežević! Ako Bog da on je moj budući kum. Filip je sjajan igrač i sinoć je odigrao fenomenalnu partiju. Proleter je slavio, a on je postigao gol i upisao jednu asistenciju.

Marko je govorio o potencijalnom povrtaku u Partizan.

MŠ: Ja na to gledam malo drugačije… Veoma je teško dobiti šansu u tako velikom klubu kada si mlad, a stariji igrači i stranci ti samo otežavaju posao. Jednostavno je, ja ne želim da budem sebičan prema mladim fudbalerima. Ne bih voleo da neko ko je talentovan zbog mene dobija manje minuta. Partizan pratim redovno! Želja mi je da karijeru nastavim i završim u inostranstvu. Nadam se da ću igrati barem još pet, šest godina.

Koji period u karijeri izdvajaš kao najdraži?

MŠ: Za Partizan navijam od rođenja! Otac mi je tu igrao… Velika mi je čast što sam proveo tri godine u prvom timu Partizana. Period u crno-belom dresu će zauvek ostati u lepom sećanju. Kao drugu etapu izdvajam Videoton. To je izuzetno značajan period za mene. Proveo sam tri godine u Mađarskoj i klub, grad i navijači su mi prirasli za srce. Kao treću značajnu stavku izdvajam Omoniju za koju upravo sada nastupam. Spreman za da ostanem ovde koliko god klubu budem potreban.

Tokom karijere si imao priliku da igraš sa velikim brojem poznatih igrača. Protiv kog defanzivca je bilo najteže igrati?

MŠ: To je istina! Zaista sam imao priliku da igram protiv mnogo velikih igrača. Od defanzivaca izdvajam Vertongena, Vermalena i definitvno Kompanija. To su vrhunski fudbaleri, a ako moram da izaberem jednog – onda je to Kompani. Neverovatno je teško igrati protiv njega.

Marko je govorio o kvalitetima svojih saigrača, a dotakao se i druženja sa Markom Asensiom.

MŠ: Tokom perioda u Španiji sam imao priliku i da sarađujem za vrhunskim fudbalerima. Kada sam nosio dres Majorke, delio sam svlačionicu sa Asensiom. Marko je tada bio veoma mlad i ubrzo je napustio klub. Bilo smo u kontaku jedno vreme, ali se kasnije to prekinulo. Sigurno je da ćemo obnoviti kontakt. Asensio je čista desetka i drago mi je zbog njega!

Da li bi želeo da izdvojiš neku zanimljivost?

MŠ: Moram priznati da je do sada bilo vrlo zanimljivo. Sigurno da ima ‘mali milion’ anegdota. Kada sam igrao za Majorku, šef stručnog štaba je bio legendarni Valeri Karpin. Bio je vrhunski igrač, a sada je odličan trener. Valeri mnogo voli da puši cigarete. U klubu smo na svakih 10 dana išli na zajedničku večeru. Imali smo običaj da svi igrači donose poklone stručnom štabu. Za Karpina nismo mnogo razmišljali. Uvek smo kupovali muštikle i cigarete. U Španiji je bilo vrhunsko društvo – zaključio je Marko Šćepović u razgovoru za HotSport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter