0
Košarka

FOTO: Twitter

„KRALJ“ POSLAO LEJKERSE U PLEJ-OF: Lebron trojkom slomio Golden Stejt! (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.21 u 09:19

Lebron trojkom uveo Lejkerse u plej-of pobedom nad Golden Stej Voriorsima od 103:100.

 

Lejkerse je u plej-of uveo neverovatni Lebron Džejms koji je pogodio šut za tri poena minut pre kraja meča. Tim iz Los Anđelesa je ovom pobedom uspeo da izbori sedmu poziciju u Zapadnoj konferenciji.

Oni će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv Finiks Sansa, a ukoliko uspeju da savladaju drugoplasirani tim igraće protiv Denver Nagetsa. Šampion je serijom 17:7 preokrenuo 12 poena zaostatka sa sredine treće četvrtine (60:72), da bi tačku na meč stavio Lebron.

Džejms je utakmicu završio sa tripl-dablom od 22 poena, 11 skokova i 10 asistencija, svojom petom ove sezone. Drugi superstar Lejkersa, Entoni Dejvis ubacio je 13 od svojih 25 poena u poslednjoj četvrtini čime su „jezeraši“ parirali sjajnom Stefu Kariju koji je postigao čak 37 poena.

 

Tim iz Ouklenda ima još jednu šansu da se domognu doigravanja. Igraće protiv Memfis Grizlisa koji su savladali San Antonio Sparse 100:96, a bolji iz duela između „ratnika“ i „grizlija“ će u prvoj rundi igrati sa Jutom.

Grizlise je do trijumfa nad Sparsima nakon nekoliko preokreta u meču predvodio Jonas Valančunas sa po 23 poena i skoka, dok je 24 ubacio Dilon Bruks. Dža Morant je postigao 20 poena uz po 6 skokova i asistencija.

Najefikasniji u ekipi San Antonija bili su Demar Derozan i Rudi Gej sa po 20 poena, dok je Dehunte Marej imao tripl-dabl sa 10 poena (4/17), 13 skokova i 11 asistencija

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter