0
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot/Twitter (vlahovicdusan9)

FIORENTINA U PROBLEMU: Srpski dvojac napušta Firencu na leto!

Objavljeno: 20.05.21 u 09:46

Dušan Vlahović odbija da potpiše novi ugovor sa Fiorentinom.

Razlog odbijanja novog ugovora jeste što tim iz Firence želi da stavi otkupnu klauzulu između 80 i 100 miliona evra, čime bi onemogućila Vlahovića da napravi neki veliki transfer, prenosi Sportski žurnal.

Predsednik Fiorentine želeo je da Vlahović potpiše ugovor do 2025. godine, a mladi golgeter bi imao bolje finansijske uslove nego po ugovoru koji trenutno ima. On zarađuje „samo“ 700.000 evra,a po novom ugovoru bi trebao da inkasira oko tri miliona po sezoni čime bi postao drugi najplaćeniji igrač ekipe iza Frenka Riberija koji zarađuje četiri miliona.

Vlahović je prošlog leta odbio prelazak u Lajpcig za 25 miliona evra, što se ispostavilo kao dobar potez jer ga posle ove sjajne sezone traže Liverpul, Mančester junajted, Milan, Roma i Juventus.

Odbijanjem novog ugovora, Vlahović je sebi stvorio mogućnost da već ovo leto napravi veliki transfer. Slično je postupio i njegov klupski kolega Nikola Milenković koji je odbio da potpiše novi ugovor i Fiorentina će biti primorana da ga proda ovog leta. „Viola“ se nada da bi mogla da zaradi oko 30 miliona evra jer je defanzivac na meti mančesterskih velikana. Ove sezone on ne igra kao što je igrao prethdonih,ali i dalje drži cenu zbog partija koje je beležio.

Fiorentina bi volela da zadrži srpski dvojac na „Artemio Frankiju“, ali će u ovoj situaciji biti prinuđena da Vlahovića i Milenkovića pusti u drugi klub, iako ima nameru da ih zadrži ili u još boljem slučaju napravi jaču pregovaračku poziciju sa produžetkom ugovora.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter