0
Tenis

FOTO: Serbia ladies open

NINA I ALEKSANDRA U POLUFINALU SRBIJA OPENA: Uprkos pobedi, Krunićka ovim stvarima nije zadovoljna!

Objavljeno: 19.05.21 u 22:47

Srpske teniserke Nina Stojanović i Aleksandra Krunić su se, pobedom protiv Marozave i Mitu 2:1 (6:2, 3:6, 10:6), plasirale u polufinale dubla na ‘Serbia ladies open’ turniru.

Aleksandra Krunić je kratko prokomentarisala svoju igru na turniru u obe konkurencije.

-Nisam zadovoljna singlom, ali kako sam došla u petak ujutru iz Amerike, a u subotu sam igrala prvi meč, nisam mogla da očekujem da će pokazati najbolji tenis. Nisam igrala mnogo mečeva i svaki koji odigram je napredak. Što se dubla tiče, drago mi je što igram kod kuće, rasterećuje me ta činjenica, jer su pored mene dragi ljudi, mogu da se vratim kući posle meča i to mi je definitivno dodatni opuštajući faktor. Pomaže mi domaći teren – istakla je teniserka.

Krunić je u Savetu igrača i trudi se da doprinese da se počne sa popuštanjem mera.

-Čudno je kad smo ‘u balonu’, psihički je naporno. Nadam se da će polako početi mere da se popuštaju i u svetu i kod nas. Nisam osoba koja voli da bude stalno u klubu i na terenima, potreban mi je ventil, da mogu da prošetam negde. Verujem da će situacija biti malo lakša. Bitno je prihvatiti situaciju takvu kakva jeste, ali i pokušavam kroz Savet igrača da uradimo promene, da se pravila malo popuste i da budemo između toga da smo bezbedni i da ne ugrožavamo turnire i zdravlje, a opet da imamo i život pored tenisa – rekla je Aleksandra.

Krunićeva ističe i potencijalno rešenje za popuštanje mera.

-Više smo za to da se češće testiramo, ali da izlazimo napolje. Da preuzmemo veću odgovornost, jer niko ne želi nikoga da ugrozi, samo da budemo pažljivi. Sad imamo sat, dva da treniramo napolju, a bilo bi dobro da se to vreme produži i da radim nešto drugo osim treniranja. Dosta zavisimo i od države u kojoj igramo, zato moramo redovno da pratimo sve promene. Do tada pokušavam da se sakrijem u knjige i netfliks – rekla je učesnica polufinala turnira u Beogradu.

Sledeća stanica su joj kvalifikacije Rolan Garosa.

-Od ponedeljka su kvalifikacije za Rolan Garos, a ako uđem i u dublu takmičiću se i u toj konkurenciji. Videću kad ću početi sa sezonom na travi. Cilj mi je da odigram što više mečeva, da budem zdrava. Idealno bi bilo da se vratim u top 100, mada sam svesna da se to možda neće desiti ove sezone. Sa mojim trenutnim rangom, teško je da uđem u turnire, moram o tome da odlučujem poslednjem trenutku. Primarni cilj je da nađem rutinu oko rasporeda i svega, a to neće biti lako ove godine.

Srbija je zaslužila da ima i ženski teniski turnir.

-Zaslužili smo, to je odlična prilika i za mlađe igračice da direktno uđu na turnir i da igraju mečeve, jer ako imaš jednu nedelju lakšeg ulaska na turnir, to uvek pomaže – zaključila je Aleksandra Krunić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter