0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

SUPERLIGA SRBIJE: Šamar za crno-bele u Lučanima, Partizan se porazom od Mladosti oprostio od domaćeg prvenstva! (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.21 u 19:57

Nakon poraza u večitom derbiju i serije od devet vezanih pobeda, fudbaleri Partizana su ponovo poklekli, ovog puta od njih je bila bolja lučanska Mladost, koja je slavila minimalnim rezultatom – 1:0.

Iako su na utakmicu poslednjeg, 38. kola, crno-beli otputovali kao veliki favoriti, tu ulogu nisu uspeli da opravdaju, te se porazom opraštaju od nacionalnog šampionata.

Utakmica bez rezultatskog značaja za obe ekipe, crno-belima je poslužila kao generalna proba pred finale Kupa Srbije, koje je na programu naredne nedelje, a po svemu prikazanom, trener ‘parnog valjka’ Aleksandar Stranojević verovatno neće biti zadovoljan uoči meča sezone.

Veoma otovreno se igralo od samog starta utakmice u Lučanima, a prvu veliku priliku imali su domaći preko Radivojevića. Nakon toga su igrači Mladosti još jednom zapretili preko istog igrača, a onda je usledio hladan tuš za crno-bele. Radivojević je prošao po levoj strani, stigao loptu pre nego što je izašla, a na drugoj stativi je Milan Bojović bio na pravom mestu, te je glavom u 24. minutu doneo prednost svojoj ekipi.


(VIDEO:YouTube/Arena Sport TV)

Partizan se probudio nakon primljenog gola i napadao je u nastavku meča, ali je Mladost odlično stajal u defanzivnom u bloku. U nastavku velika šansa za Partizan, koji se u prvom poluvremenu mučio sa završnicom. Nemanja Jović je sam ostao u kaznenom prostoru rivala, ali je šutirao neprecizno. Partizan je mogao do izjednačenja odmah na startu drugog poluvremena, a onda je meč upao u ritam sličnom iz prvog poluvremena.

Potom je usledio nešto mirnije deo utakmice, a Aleksandar Stanojević je pokušao izmenama da prodrma svoje izabranike. Crno-beli su imali incijativu do kraja, ali ipak nisu uspeli da stvore prave šanse i izbgnu peti poraz u ovoj sezoni.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Superliga Srbije, 38. kolo

Utorak

Čukarički – Radnik 2:1 (2:0)

(Lukić 33, Pantić 36 – Spasić 73)

Mačva – Zlatibor 1:0 (0:0)

(Ortiz 78)

TSC – Inđija 2:1 (1:1)

(Banjac 17, Lukić 58)

Mladost – Partizan 1:0 (1:0)

(Bojović 24)

Sreda

16.00 Crvena zvezda – Metalac

18.30 Novi Pazar – Napredak

18.30 Proleter – Vojvodina

18.30 Radnički – Bačka

18.30 Spartak – Rad

18.30 Voždovac – Javor

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter