0
Domaći fudbal

FOTO: FS Srbije

FIFA UMEŠALA PRSTE: Ništa od Brazilca u dresu reprezentacije!

Objavljeno: 18.05.21 u 14:45

FIFA stopirala Lijanka da zaigra za Srbiju.

Imao je veliku želju Dragan Stojković Piksi da u nacionalni dres pozove Lijanka Vojinovića koji nastupa za Torino. Lijanko je takođe pokazao želju da zaigra za srpsku reprezentaciju i pomogne Srbiji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Međutim, zbog propisa FIFA dve strane su morale da odustane od ideje velikog povratka Lijanka Vojnovića u reprezentaciju Srbije.

„Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Stojković je želeo da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovu prikupljenje dokumentacije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan“ rekao je sportski direktor reprezentacije Stevan Stojanović

Lijanko je debitovao za omladinsku reprezentaciju Srbije u meču protiv Španije u Staroj Pazovi koji je naš tim izgubio sa 2:1. Ipak, posle samo četiri utakmice Lijanko je odlučio da zaigra za omladinsku selekciju Brazila, a kasnije nije uspeo da debituje za prvi tim Brazila.

„Lijanko je bio deo mlađih kategorija FS Srbije, zatim je igrao za omladnice i olimpijsku selekciju Brazila, tako da pravila ne dozvoljavaju da opet obuče dres Srbije. Hteli smo i mi i on, ali jednostavno nije moguće”, dodao je Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter