0
Domaći fudbal

FOTO: FK Dinamo Vranje

VELIKI SKANDAL: Povukao ekipu sa terena i ispao iz lige! Recko tvrdi da savez stoji iza svega!

Objavljeno: 16.05.21 u 09:06

Novi skandal koji ‘trese’ srpski fudbal!

Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice i Dinamo Vranja odigrali su juče utakmicu od velikog značaja, jer se obe ekipe grčevito bore za opstanak. Tačnije borile su se do juče.

Pri rezultatu 1:1, nezadovoljan suđenjem ‘Recko’ Antić povukao je svoj tim sa terena i time izazvao prekid susreta. Utakmica će prema pravilima biti rezervisana 3:0 za protivnika, što je automatski značilo da Radnički (SM) ostaje u ligi, a Dinamo iz Vranja ispada u niži rang.

‘Ono što je važnije od same registracije navedene utakmice jeste nedopustiv i krajnje neprimeren postupak ekipe FK Dinamo, koji direktno ugrožava integritet takmičenja Prve lige Srbije. Nesporno je da ovakvi postupci, koji su u direktnoj suprotnosti sa svim sportskim principima, najviše govore o onom ko ih je učinio, nanoseći ogromnu štetu samom takmičenju i svim njegovim učesnicima. Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije najoštrije osuđuje postupak rukovodstva i stručnog štaba FK Dinamo iz Vranja koji je apsolutno van svih profesionalnih, moralnih i sportskih normi. Verovali smo da će iskazana tolerancija prema ranijim negativnim postupcima FK Dinamo dati rezultat u razumevanju sopstvenih grešaka, što očigledno nije bio slučaj.’ – stoji u saopštenju Zajednice klubova.

Vidno nezadovoljan bio je i pomenuti Recko, koji je glavne kritike izneo na račun sudije Milana Ilića.

‘Ne znam ko je poslao sudiju. Sramota je šta se radi. Od prvog minuta je počeo sudija da nas krade, to je sramno i bezobrazno šta nas rade. Mi ćemo da igramo i u zoni ako treba, ali neće niko da se iživljava nad Dinamom. Srpski fudbal je umro. Igrali smo bolje. Da smo nastavili, arbitar bi nam davao crvene kartone. Taj sudija treba da se uhapsi i ne treba da sudi u Srbiji. Nije nam bilo važno da li ćemo da pobedimo ili izgubimo. Posle Crvene zvezde i Partizana imamo najviše publike u Srbiji.’ – rekao je i potom dodao Antić.

‘I vrh FSS je protiv nas. Neću nikoga da imenujem, ali se zna o kome se radi. Surduličani kolo vode u FSS. I ne treba da se igra fudbal na istoku i jugu Srbije. Neću više da se bavim trenerskim poslom u Srbiji. Uložio sam više od pola miliona evra u klub. Šta mogu? Da se razbolim? Ne treba mi to.’ – zaključio je on.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter