0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter

SUSRET STANKOVIĆA I NINKOVIĆA: ‘Gde si doktore fudbala!’

Objavljeno: 16.05.21 u 11:27

Navijači Crvene zvezde dobro pamte Miloša Ninkovića, a ponajviše njegov dolazak u tim kada to „niko nije hteo“. Ninkovićev glavni cilj je tada bio da vrati Crvenoj zvezdi titulu i u tome je i uspeo. Međutim, nije se dugo zadržao, a očigledno nema ni nameru da se ponovo vrati.

U ekipi Sidneja je još od leta 2015. godine i od tada ima tri pehara u Premijeršipu i Čempionšipu A lige.

U Srbiji nije već nekoliko godina, ali koliko-toliko je upućen u fudbalska zbivanja u Super ligi. Ali, u razgovoru za Meridian sport, ističe da mu sve to deluje nezanimljivo.

– Iskreno, ne mogu da kažem da sam baš pažljivo pratio sve utakmice, baš zbog broja klubova. Ima 20 timova i takva liga nije dobra. Kada bi se broj smanjio, kvalitet bi se povećao. Ne bih sada ja odavde iz Australije, da nešto predlažem i o broju da pričam, da li je optimalno 12, 14 ili 16 – kaže Ninković za Meridian sport i dodaje:

Pokazalo se da 20 klubova nije dobro. Liga je nezanimljiva. Partizan je, na primer, imao 17 vezanih pobeda, a na kraju je drugi. Zvezda mu je bežala i 10-12 bodova, kako-kad. To je totalno nezanimljivo i razlog zbog kojeg nisam detaljnije pratio.

Ipak, priznao je da je nekadašnji klub, Zvezdu pomno ispratio.

– Ispratim naravno, i Zvezdu i Čuku. Kakva god da je liga, da nemaš izgubljenu utakmicu, to je neverovatno. Pratio sam Zvezdu i protiv Milana i zaista su odigrali veoma dobro. Iskreno, uživao sam više gledajući ih u Ligi Evrope, nego u Ligi šampiona. Ipak je Liga šampiona neki drugi nivo. Ne možeš ti sa njima da se nadigravaš. U Ligi Evrope je bilo drugačije, jer su napadali, igrali hrabro – kaže Ninković i nastavlja:

– Pratim sada šta se dešava i vidim da se piše i potencijalnim pojačanjima (Kolarov, Dragović i Prijović prim. aut.). Ako bi ti igrači stvarno došli, u tom slučaju bi stvarno mogli da se nadigravaju i u Ligi šampiona. Biće to onda veoma zanimljivo.

Pohvalio je Ninković i rad nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Dejana Stankovića, sada trenera crveno-belih.

– Dobro se zna kakvu je karijeru imao kao igrač, verovatno jednu od najboljih koju je neki naš igrač imao. Stvarno mislim da može da ima bolju trenersku, nego igračku karijeru. Pokazao je i to sada u Zvezdi. Ove sezone nema izgubljenu utakmicu u Super ligi, igrali su fenomenalno u Ligi Evrope, nesrećno ispali, ima šansu za duplu krunu. Stvarno ne znam koji trener može da se pohvali takvim rezultatima.

– Ako budu svi na okupu, ako Deki bude imao sve te igrače koji se najavljuju biće spremni za nadigravanje. Mada ako nastavi sa takvim radom biće ga teško zadržati. Čujem da se neki inostrani klubovi već raspituju za njega. Posle Lige šampiona, biće to mnogo veći angažmani.

Za Stankovića i Ninkovića, postoji i anegdota, kako mu je svojevremeno rekao: „Gde si, doktore fudbala?“

– Sećam se toga (smeh). Bilo je to na stadionu Čukaričkog. Rekao je to ispred mnogo ljudi, malo mi je bilo i neprijatno. Ipak, da mi kaže tako nešto, takav igrač… Samo sam mu rekao, „Hajde, tiše malo, šta ti je…“ – prisetio se Ninković, koji je i dalje u kontaktu sa nekim od bivših saigrača iz generacije koja je osvojila titulu.

Za kraj razgovora, Ninković je ocenio šanse reprezentacije Srbije u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, kao i dolazak Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora.

– Iskreno, biće veoma teško jer smo u grupi sa Portugalcima. Direktno ide samo prvi i oni su glavni favoriti. Drugoplasirane čeka baraž… A mi nismo velesila kao nekada, kada su tu bili Dejo, Piksi, Jugović, Mihajlović… Teško jeste, ali nije i neizvodljivo.

– Kao što sam već rekao, biće teško, ali mislim da Piksi može da vrati veru u fudbal, jer je bio veliki igrač, samim tim, sada i veliki autoritet, kao što je to svojevremeno uradio Radomir Antić. Ljudi se polako vraćaju reprezentaciji, sve više je prate… Poslednji rezultati su dobri. Biće teško, ali ako se na kraju ipak ode, biće to neverovatan uspeh – zaključio je Ninković razgovor za Meridian sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter