0
ATP

FOTO: Twitter screenshot

NADAL ZAUSTAVIO ĐOKOVIĆEV PREOKRET: Španac je kralj šljake!

Objavljeno: 16.05.21 u 20:17

Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Rimu od Rafaela Nadala rezultatom 2:1 (5:7,6:1,3:6).

Ovo je njihov šesti međusobni duel u finalu Rima, do sada je Nadal slavio tri puta, dok je Đoković bio bolji od Španca u dva navrata.

Najbolji teniser sveta do finala je došao posle vrlo naporne subote, tokom koje je odigrao dva meča. Prvo je savladao Stefanosa Cicipasa, da bi popodne odigrao još jedan naporan meč protiv Lorenca Sonega i uspeo da se nakon tri seta plasira u finale.

Novak je dobro počeo prvi set, uspeo je da brejkuje Španca i da povede sa 2:0 u gemovima. Nadal je potom vratio istom merom, i smanjio rezultat na 2:1.

Rafa je uspeo da osvoji gem na svoj servis i izjednači na 2:2. Videlo se od početka meča, da španskog asa izuzetno dobro služi servis.

Nole je nastavio u sjajnom ritmu, i bez izgubljenog poena stigao do 3:2. Imao je nadal brejk loptu, uspeo je Novak da se spasi i potom sa dva dobra poena stigne do vođstva, od 4:3. Novak osvaja gem na svoj servis i naterao je Nadala da servira za ostanak u prvom setu. Imao je Novak gem loptu, ali je usledila njegova treća dupla servis greška na meču. Posle toga Nadal počinje da ‘tuče’ iz svih pozicija i stiže do brejk lopte.

Đoković nije uspeo da vrati istom merom, tako da je prvi set pripao Špancu.

U drugom setu Novak je krenuo silovito. Osvojio je prvi gem na svoj servis, a Nadal je uzvratio istom merom, a zatim je krenula Novakova serija. Đoković je osvojio narednih pet gemova i učinio da se Španac oseća nemoćno na terenu. Tom serijom Novak je zatvorio drugi set i dobio ga sa 6:1.

Odlučujući set otvorio je Nadal i bez problema došao do prvog gema, dok je Đoković pratio njegov ritam. Ipak, pri rezultatu 3:2 uspeo je Rafael da dođe do brejka i povede sa 4:2.

Ispostaviće se da je ovaj gem bio odlučujući pošto naš predstavnik nije uspeo da vrati brejk do kraja meča i Nadal je izašao kao pobednik meča. Slavio je sa 6:3 I ponovo pokazao zašto ga ljudi sa pravom imenuju za najboljeg igrača na šljaci u istoriji tenisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter