0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

DEJAN MILOJEVIĆ PRED POČETAK FINALNE SERIJE: ‘Pobediće tim koji bude pravio manje grešaka’

Objavljeno: 14.05.21 u 16:45

Očekuje se velika borba za titulu i mesto u Evroligi!

Crvena zvezda će ugostiti Budućnost iz Podgorice u okviru prvog meča finalne serije ABA lige. Meć se igra u nedelju u hali ‘Aleksandar Nikolić’ sa početkom u 18:30h. Drugi duel u glavnom gradu Srbije je na programu 18. maja, a serija se zatim seli u Podgoricu. 

Pred utakmice sa aktuelnim šampionom ABA lige, oglasio se šef stručnog štaba Budućnosti Dejan Milojević.

-Mislim da su Zvezda i Budućnost dovoljno pametni da vide da ono što se događalo pre par godina ne bi trebalo da se dešava na sportskim terenima. Bilo bi stvarno glupo da se ne nauči na takvim greškama. Ne očekujem takvu situaciju.

PROČITAJTE JOŠ: ŠVAJNŠTAJGER ODUŠEVIO TERZIĆA: Nemac na srpskom čestitao za osvojeni pehar!

-Srećan sam što smo stigli do finala. Istovremeno, čestitam i Zvezdi na tome što je ostvarila primarni cilj. Nije lako doći do finala. Verujem da nas očekuju lepe utakmice, verujem da će ljubitelji košarke imati priliku da uživaju, a neka pobedi bolji – rekao je nekadašnji trener Mege.

Dejan je otkrio koje su prednosti i mane oba ekipe.

-Obe ekipe imaju svoje prednosti, ali i nedostatke. Zvezda je recimo, u kontinuitetu u finalima, brani titulu ima veće samopozdanje, ali, sa druge strane, ponekad je teže odbraniti tron, nego osvojiti isti.

PROČITAJTE JOŠ: BIZARNA SCENA SA ĐIRO D’ ITALIJE: Automobil oborio i umalo pregazio biciklistu! (VIDEO)

Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vranješ može da vam ubaci 25 poena… Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko… I mi i oni smo, jednostavno, dobri timovi – rekao je Milojević.

Šta će biti presudno u finalnoj seriji?

-Osnove košarke su najvažnije, kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite. Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobedama – zaključio je Dejan Milojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter