0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

FILIPO FALKO: ‘Ne razmišljam o povratku u Italiju! Sanjam Ligu šampiona sa Zvezdom’

Objavljeno: 12.05.21 u 19:48

Italijan je govorio za medije iz svoje domovine.

Crvena zvezda je u januaru dovela drugog Italijan u istoriji kluba. Nakon Falćinelija, u redove aktuelnog šampiona Srbije stigao je Filipo Falko. Napadač je za medije iz rodne zemlje govorio o periodu provedenom u Beogradu.

-Mentalitet u Srbiji je znatno drugačiji nego u Italiji. Navikavam se, jezik je očigledno velika barijera. Što se tiče tima radi se o dobroj grupi, lepo su me prihvatili i veoma sam srećan. Zvezda 15 godina nije osvojila ‘duplu krunu’ i nadam se da ćemo uspeti u tome – rekao je Italijan.

PROČITAJTE JOŠ: ŽELJKO GAVRIĆ: ‘Želimo duplu krunu! Zvezda ima najbolje i najvatrenije navijače’

– U januaru sam dobio ponudu iz Beograda i smatrao da je vreme da napustim Italiju na neko vreme i iskusim nešto novo u inostranstvu. Ne samo drugi fudbal, već i kulturu… Kada sam stigao ovde bilo je jako hladno zbog čega sam patio. Ali od marta zaista uživam u Beogradu jer je fantastičan grad sa sjajnom klimom od 30 stepeni. U Srbiji fudbal doživljavaju mnogo mirnije nego u Italiji, sa manje restrikicija.

PROČITAJTE JOŠ: LAMPARD STIŽE KOD SRBINA: Frenk nije dugo čekao novi posao!

– Plasman u grupnu fazu Lige šampiona bi bio san, ali to nije lako. Očekuju nas teške kvalifikacije, ali bi plasman u grupu bila velika satisfakcija jer bismo dobili još 5-6 jakih utakmica. Iskreno, ne razmišljam o povratku. Potpisao sam dugoročni ugovor sa Zvezdom i planiram da se dokažem u Srbiji. Trenutno ne razmatram druge solucije.

Filipo je uporedio Superligu i fudbal u Italiji.

– Fudbal ovde je mnogo drugačiji jer ima mnogo manje taktike. Mi igramo Evropu pa smo navikli na taktiku, a ostali srpski klubovi nisu i ne vode puno računa o odbrani gola i defanzivi. Zato ih više primaju. Nisam se susreo sa šablonima kao što su u Italiji, srpski fudbal se dosta razlikuje.

Falko je izneo planove za budućnost.

– Uprkos stresnoj godini sa fizičkog aspekta, verujem da su golovi potrebni svakom igraču, pogotovo napadaču jer ga drže u životu. Nadam se da ćemo osvojiti kup 25. maja i da ću potom debitovati u Ligi šampiona – zaključio je Filipo Falko.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter