0
Košarka

FOTO: KK Mega

PROŠLO JE VREME ‘VEČITIH’: Zvezda i Partizan više ne dominiraju u juniorskoj košarci, sada neki novi klinci ispisuju istoriju!

Objavljeno: 10.05.21 u 11:10

Juniori Mege Sokerbet savladali su ekipu Slobode u finalu završnog turnira rezultatom 89:83, i tako postali novi šampioni Roda Juniorske lige Srbije.

Ovo je ujedno i prva titula juniorskog prvaka Srbije u istoriji kluba, a za to je posebno zaslužan stručnjak Dragoljub Avramović.

Mega je na samom početku meča stekla sigurnu prednost koju je uspešno kontrolisala svih 40 minuta i na kraju zasluženo došla do novog pehara.

Najefikasniji u redovima šampiona bio je Nikola Jović sa 21 poenom, a pratio ga je Nikola Đurišić sa 20, Kobzistij je takođe bio raspoložen, ubacio je 19 poena i zabeležio 15 skokova.

Mega je obezbedila i F8 u juniorskoj Evroligi, koji će se održati od 3. do 6. juna u Valensiji.

MVP titula je pripala Nikoli Joviću koji je na tri utakmice imao 84 indeksna poena, a bio je i najbolji strelac sa 66 poena.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN ŽELI DA SE VRATI NA STAZE STARE SLAVE: ‘Parni valjak’ hoće da dovede trenera koji je osvojio Evrokup, a evo šta on kaže!

Trener juniora Mege Dragoljub Avramović posle pobede u finalu nije mogao da sakrije veliko zadovoljstvo prikazanim u ova tri dana Finalnog turnira:

– Radili smo naporno cele godine i apsolutno zasluženo smo osvojiil domaće prvenstvo. Ono što je najlepše od svega je da je svaki igrač od početka do kraja dao svoj doprinos ovoj tituli i napredovao u svakom segmentu svoje igre. Idemo dalje, sezona nije završena, čekaju nas završnice preostalih takmičenja – izjavio je Avramović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter