0
Ostali sportovi

FOTO: Youtube/Screenshot

OVO NIJE NI MALO DOBRO, ŠTA ĆE SVET REĆI: Virus hara i Japanci ne žele Olimpijske igre!

Objavljeno: 10.05.21 u 13:25

Velika većina je protiv.

Najnovije istraživanje je šokiralo ceo svet. Čak 59% Japanaca je za otkazivanje Olimpijskih igara, dok 39% njih misli da one treba da se održe. Rojters javlja da je ovo istraživanje sprovedeno nakon što je u Tokiju produženo vandredno stanje. Broj obolelih od korona virusa se povećava, dok je procenat vakcinisanog stanovništva izuzetno mali.

Ipak, zvaničnici MOK-a i premijer Japana Jošihide Suga žele da se igre održe u planiranom terminu (23. jul – 8.avgust). Oni navode da će se KOVID protokoli strogo poštovati, a na snazi će biti i epidemiološke mere.

Na drugoj strani, građani Japana su pokrenuli i peticiju koju je za sada potpisalo više od 300.000 njih. Premijer je povodom toga rekao da nikada nije stavio OI na prvo mesto, kao i da mu je prioritet da zaštiti živote i zdravlje svojih građana.

Nikada nisam stavio Olimpijske igre na prvo mesto. Moj prioritet je uvek bio da zaštitim živote i zdravlje Japanaca. Zato pre svega, moramo da sprečimo dalje širenje virusa, rekao je Suga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter