0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

SRPSKA LIGA ISTOK: Neverovatni Paraćinci!

Objavljeno: 09.05.21 u 21:32

Sjajan vikend u srpskoj ligi istok!

Odigrano je i 33. kolo Srpske lige „Istok“, a postignuti su uglavnom očekivani rezultati. U iznenadjenje kola se može svrstati jedino pomalo neočekivano ubedljiv poraz Ofk Sindjelić na svom terenu od Radničkog iz Svilajnca – 0:3.Dugo očekivani i najavljivani derbi susret izmedju vodećih Timoka 1919 i Budućnosti iz Popovca završen je bez pobednika – 1:1, a to je rezultat koji svakako više odgovara lideru iz Zaječara.

Ovo kolo ostaće upamćeno i po rekordnoj pobedi ove sezone, a ostvarilo ju je Jedinstvo iz Paraćina protiv Moravac Oriona. Raspoloženi Paraćinci naime poigravali su se sa nedoraslim rivalom iz Mrstana i na kraju trijumfovali rezultatom 13:0!

Nešto „bolje“ prošli su Kablovi iz Zaječara koji su na svom terenu pretrpeli jos jedan ubedljiv poraz. Niški „carići“ nisu imali milosti pa su mrežu nejakog domaćina zatresli čak devet puta..

S obzirom da će gotovo izvesno svih pet ekipa sa Istoka iz Prve lige Srbije ispasti u niži rang, a da predstoji i Propozicijama predvidjeno skraćenje liga, tri četvrtine klubova iz Srpske lige „Istok“ nalazi se u zoni ispadanja. Sasvim je izvesno da samo plasman do sedmog mesta donosi garanciju opstanka u društvo srpskoligaša te iz tog razloga mnogi dueli imaju epitet derbija. Jedan od takvih igrao se u Knjaževcu gde je domaći Timočanin došao do bodova nade protiv vrlo dobrog Rembasa – 2:1. Bodove spasa mozda je osvojila i Vlasina minimalnim trijumfom u gostima protiv Radana, baš kao i ovog proleća sjajna Pčinja koja je slavila u Trgovištu protiv Ofk Topličanina rezultatom 2:0.

Slamku spasa uhvatili su i fudbaleri Dunava pobedom protiv SFS Borca od 2:1, dok je Trstenik PPT na svom terenu stigao samo do boda protiv otpisane Morave iz Vladičinog Hana – 1:1.

U duelu bez posebnog značaja Mladost je u svom Medoševcu savladala Župu rezultatom 2:0 i zadržala 15 mesto na tabeli.

Jedinstvo (P) – Moravac Orion 13:0
Trstenik PPT – SFK Morava 1:1
Pčinja – Topličanin 2:0
Timok 1919 – Budućnost (P) 1:1
Duvan – SFS Borac 2:1
OFK Sinđelić – Radnički (SV) 0:3
Radan – Vlasina 0:1
Timočanin – Rembas 2:1
Mladost – Župa 2:0
Kablovi – Car Konstantin 0:9

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter